Oszvald Marika

Oszika, ahogy a szakmában mindenki hívja, hamarosan kerek évfordulót ünnepel, hiszen betölti a 60. életévét. Ebből a 60 évből 40-et színpadon töltött és nincs olyan ország, ahol már ne brávózták volna meg. Japánban azt kiabálták, hogy: Ma-ri-ka! Hajlékonyságán, hangján és munkaképességén nem fogott ki az idő. Ő ma is a „főszubrett”.
Nos, a szervezők megtalálták és felkérték arra, hogy az Év praxisa pályázat zsűritagja legyen. Ő meg igent mondott.
- Tudod mi ez?- kérdem tőle.
- Be fognak küldeni leveleket, amit el kell olvasni, megbírálni. Még nincs benne gyakorlatom, de gondolom, hamar belejövök.
- Azt mondd meg miért vállaltad el? Hiszen mondhattál volna nemet is!
- Mindenkit érint az egészségügy. Nekem is vannak tapasztalataim jók és rosszak egyaránt. Nagyon méltányolom azokat az orvosokat és ápolónőket, akik elhivatottságból csinálják, és nem úgy dolgoznak, mint egy gép. Értékelem azokat, akik szívükön, lelkükön viselik a betegek gondjait. És azokat meg kiváltképpen, akik nemcsak a megbetegedett testtel, hanem a lelkükre is odafigyelnek. Szerintem nagyon fontos dolog őket megbecsülni.
- De hát van annyi dolgod!
- Igen. De az egészség központi kérdés az életünkben. Az egészség a legfontosabb, ha egészségünk van, mindenünk van. Egy igazán jó orvos szinte szentnek tekinthető.
- Mivel telik a tavaszod?
- Jól indult, Szentpétervárról most jöttem haza egy nemzetközi gálaműsorról. Rendkívüli nagy sikert arattunk. A színházban is 5-6 darabban vagyok benne, a Mágnás Miskában, a Csókos asszonyban, a Bor-gálában, a Huszka-esten, a Hungaricumban. Mellette járom az országot, fellépéseket vállalok.
- Mi van Gödöllővel ahol második otthonod van?
- Őrületes munka, mert a kertészem eltűnt, így a pótmamámmal kimentünk és mindent helyrevágtunk. Felástuk, megmetszettük a szőlőt. Ha időm van, rohanok ki és vetek. A hagymát, paszternákot, retket, aztán jönnek majd a palántázások. Olyan ritkán van, hogy leülök és csak gyönyörködöm a virágzó fákban…
- Lesz nagy ünnepség a szülinapodon?
- Ünnepséget nem tervezek, felhajtást nem tűrök.

 

Kérjük, ne próbáljon szavazni!

A piros keresztet már nem találja portálunkon, a szavazás ugyanis december 30-án éjfélkor véget ért.
Köszönjük, hogy szavazatával voksolt kedvenc háziorvosára és munkatársaira.
A végleges eredmény- hogy ki nyeri meg „Az év praxisa a Kárpát medencében „pályázatot - az önök szavazatai alapján alakul ki.
Eredményhirdetés januárban! 

Támogatók

77 Elektronika Kft

Pharme Nord

www.springmed.hu

Quintess

Partnerek

www.otvenentul.hu

Weborvos szerkesztősége