Dr. Kasler Miklós

- Hogy van?
- Jól vagyok, mert az Onkológiai Intézet szépen fejlődik, a dolgok rendben vannak, ez határozza meg a közérzetemet.
- Ön mindig mosolyog. Holott az ember azt képzelné, hogy az Onkológiai Intézetből csak rémes arccal lehet kijönni.
- Valóban mosolygok, egyrészt azért, mert az Intézetben igaz, hogy sok a beteg, de azt is látom, hogy mennyien gyógyultak meg. Kiegyensúlyozott vagyok, mert azt látom körülöttem, hogy a betegelégedettség 97 százalékos. Tehát: nincs okom arra, hogy ne mosolyogjak.
- Ma éppen mi volt a programja? Kikkel találkozott?
- Általában reggel 7-kor indulok el otthonról és este 9-kor érek haza. Napközben találkozom a betegekkel, orvosokkal, civil szervezetekkel, külföldiekkel, mert a nemzetközi kapcsolataink nagyon kiterjedtek. Sok társadalmi meghívásnak teszek eleget.
- Ilyen társadalmi megbízás éppen az Év praxisa pályázat zsűrijében lenni. Mi a véleménye a 2011-es pályázatról?
- Az Év praxisában örömmel vettem részt, aktív kollegákat díjaztunk, akik a klasszikus értékek szerint élték le egész életüket.
- Javasol-e bármilyen változást az előző két évhez képest?
- Én nem javaslok, megfelelőnek tartottam a levezetésének módját, nem látok semmi korrigálni valót. Azzal különösen egyetértek, hogy kiterjesztettük a Kárpát-medencére, hiszen közösek a gyökerek, azonos mentalitásról van szó, melyek évszázadok alatt alakultak ki az orvos-társadalomban.
- Ön szerint jó helyre kerültek a díjak? Úgy láttam, minden díjazottnak könnyes volt a szeme…
- Egészen biztos! A probléma az, hogy nem lehet mindenkit díjazni! A legeslegjobbak közül csak néhányat tudtunk kitűntetni, pedig sok kollega megérdemelte volna. 
- Mennyire szubjektív és mennyire objektív a mérce a díjak odaítélésében?
- Annyi, mint minden emberi tevékenységben, ebben az esetben nagyon egybe mosódott, hiszen szubjektíve minden pályázat tetszett. Azon túl próbáltunk keresni még egy kapaszkodót, ami további pluszt jelentett. A szubjektív és az objektív összefonódásáról van szó.
- Ön szerint megmozgatta a háziorvosok társadalmát?
- Nem tudom megítélni, de hogy hatással volt rájuk az biztos. Érezték a háziorvosok, hogy a társadalom odafigyel rájuk és megbecsüli őket. Ráadásul olyan társadalmi környezetben, amikor méltánytalan támadások érik az egész orvostársadalmat.
- Bármilyen díjról legyen szó, adni tényleg jobb, mint kapni?
- Egy orvosnak az egész élete azzal telik, hogy ad, ehhez képest összehasonlíthatatlanul keveset kap. Igaz, azért megy orvosnak, mert adni akar, cserébe megkapja a beteg bizalmát, aki rábízza az életét. Ezt kell visszaadni a betegnek. Ezt a bizalmat. Mi meg egy évben egyszer boldogan díjazzuk az Év Praxisa kitüntető címmel…

 

Kérjük, ne próbáljon szavazni!

A piros keresztet már nem találja portálunkon, a szavazás ugyanis december 30-án éjfélkor véget ért.
Köszönjük, hogy szavazatával voksolt kedvenc háziorvosára és munkatársaira.
A végleges eredmény- hogy ki nyeri meg „Az év praxisa a Kárpát medencében „pályázatot - az önök szavazatai alapján alakul ki.
Eredményhirdetés januárban! 

Támogatók

77 Elektronika Kft

Pharme Nord

www.springmed.hu

Quintess

Partnerek

www.otvenentul.hu

Weborvos szerkesztősége