Beérkezett ajánlások

Megtekintehti a beérkezett ajánlásokat, ezekalapján választotta ki a szűri a 10 jelölt praxist az év praxisa 2011 díjra.

Itt az Önök által beküldött történeteket, jelöléseket olvashatják. A történetet beküldő személy hozzájárulását elfogadottnak tekintjük a pályázaton történő részvétellel. Csak azokat a történeteket tárjuk a nyilvánosság elé, amelyek közléséhez a bennük szereplő orvos és nővér hozzájárult. Írásaik a címűk alapján ABC- rendben kerülnek fel honlapunkra és így is találhatják meg őket.

2012. május 24. 20:28

Dr. Papp Zoltán / Szekszárd

Tisztelt Bíráló Bizottság!

Háziorvosom, Dr. Papp Zoltán alapos és körültekintő orvoslásának köszönhetem, hogy húsvét előtt, egy tüdőembóliát túléltem. Egy megfázás utáni  kontrollvizsgálatról azonnal egy mellkasröntgenre utalt, mert mint később megjegyezte: " Egyáltalán nem tetszett nekem". A szakorvosok teljes döbbenetére történt mindez, hiszen a tipikus tüdőembólia tüneteket nem produkáltam, viszont az izotópos vizsgálat egyértelműen bizonyította. Háziorvosunk a család minden tagját kezeli, ismeri, szerintem a tekintetünkből olvas. Ilyennek tudom elképzelni az ideális orvos-beteg kapcsolatot. Mindenképpen meg kell említenem a két emberileg és szakmailag is remek asszisztensnőt, Orsit és Mártit, akiknek szintén sok mindent köszönhetek. Ők egy nagyon jó csapat, nagyon megérdemelnék, hogy elnyerjék az " Év praxisa" címet.

Tisztelettel:Kovács Lászlóné Kati

tovább...
2012. november 10. 16:50

Dr. Péter Zsuzsanna / Budapest

Tisztelt Zsűri!

Vastagbél perforáció okozta hasüregi tályog miatt 3 órás bravúros bélcsonkoló műtét történt velem egy fővárosi sebészeten. Problémamentes 10 napos műtét utáni kezelés után a kórházból való távozásom előtti utolsó éjszaka teljes álmatlanságot okozó hasgörcsök léptek föl. Mivel a görcsök nappalra megszűntek és okát sem találták, ezért panaszmentesen hazaengedtek. Otthonomban minden éjjel ismételten kínzó görcsök jelentkeztek kétóránkénti vízszerű, később véressé is váló hasmenés kíséretében.
Emiatt kontroll történt a sebészeten, a sebész azonban teljesen tanácstalan volt a jelenséggel kapcsolatban. Egyre jobban leromlott állapotom miatt kihívtam a háziorvosomat, aki az előzmények és a tünetek alapján az általa feltételezett kórokozó kimutatása érdekében célzott székletvizsgálatot végeztetett. Az eredmény alapján indított kezeléssel 2 nap alatt enyhültek a panaszok, majd az öt napos kúra után teljesen meggyógyultam.
A környezetemben élő ismerősöktől később megtudtam, hogy ez a háziorvos a bűnügyi nyomozóhoz hasonló, minden eszközt bevető alapossággal szokta felderíteni a panaszok hátterét. Így értettem meg, hogy miért terjed róla, hogy rendkívül jó diagnoszta.

Javaslom „ Az év praxisa „ díjra!
Dr. Szánthó József

tovább...
2012. november 28. 17:37

Dr. Pusztai Anikó / Budapest

Tisztelt Zsűri!

Háziorvosomat,, Dr. Pusztai Anikót szeretném jelölni a megtisztelő címre.
Közel 4 évvel ezelőtt orvos váltás kapcsán  - okára nem szeretnék kitérni - lettem a doktornő betege.
Jelen pályázatomban a minden részletre odafigyelő, empatikus, türelmes, emberi oldalát szeretném kiemelni. Már  hozzá kerülésemkor sem voltam a legjobb pszichés állapotban. A megelőző években nagyon sok idegpróbáló esemény (két év alatt 9 közeli hozzátartozó halála, válás, stb.) történt velem.  50 éven felüliként engem sem kerültek el a krónikus betegségek, melyek még fokozták idegrendszerem labilitását. Lehetőségeimhez képest odafigyeltem egészségemre. Sőt, sok esetben hajlamos vagyok inkább pánikba esni. Gyermektelen egyedül élő lévén a betegállományt, illetve a felajánlott kórházi kezelést, munkahelyemet féltve elhárítottam.
Már akkor is tapasztalhattam Dr. Pusztai Anikó féltő gondoskodását, mert nem csak a gyógyszerek kiírására korlátozódott orvos-beteg kapcsolatunk, hanem valóban "Család(pótló)orvosként" érdeklődött problémáim iránt, s a maga módján - segítő tanácsok adásával - gondoskodott rólam.
2011 nyarán elveszítettem állásom. Hiába dolgoztam már ott 23 éve, s csak 21 hónap hiányzik a 40 éves munkaviszonnyal történő nyugállományhoz. Először fel sem fogtam igazán a szörnyű tényt, hogy 58 évesen nem találok magamnak megélhetést jelentő munkahelyet.
Később, mikor csak a kudarcok, a visszajelzés nélkül maradt jelentkezések időszakát éltem, csúszott ki egyre jobban a talaj a lábam alól. A doktornő sohasem felejtette el megkérdezni, hogy állok a munkahellyel? Milyen lehetőségekben gondolkodom? Biztos, hogy fogom azt bírni? S ekkor sem csak kérdezett. Továbbra is segített tanácsaival.
Itt szeretném megemlíteni Margitkát, a doktornő mellett szorgoskodó nővért is, aki méltó csapattársa Dr. Pusztai Anikónak. Együtt kiváló közösséget alkotnak.
Tavasszal 60 éves bátyám hirtelen halála után összeomlottam. Teljesen kilátástalannak, értelmetlennek éreztem jövőmet.
Legjobban ekkor éreztem empatikus, emberi oldalát. Megmutatott egy prospektust, s mondta,”szerintem magának most erre lenne szüksége. Felírom a telefonszámukat, önként is jelentkezhet, kérheti a segítségüket. Aludjon rá egyet, döntse el.”
S arról is tájékoztatott, mivel jár a kezelés, milyen lehetőségeim vannak.
Másnap felhívtam a telefonszámot, s a következő héten már a pszichiátriai osztály állományában voltam.
Később tudatosult csak bennem, hogy számomra mekkora öröm volt számomra, hogy meghagyta nekem a választás szabadságát.
Együtt örültünk mindhárman állapotom javulásának, mikor hónapok múlva vidáman, életkedvem visszanyerve mentem gyógyszereim kiíratni.
Ez alkalommal is szeretném megköszönni Dr. Pusztai Anikónak és Margitkának, hogy mindig úgy érezhetem, nem a munkájukat végzik, hanem gondoskodnak rólam. Egy kicsit a "családom".

Szabóné Juhász Izabella 

tovább...
2012. szeptember 23. 14:16

Dr. Rend Katalin / Székelyudvarhely

Tisztelt Zsűri!

Családunk házi orvosa Dr. Rend Katalin székelyudvarhelyi orvos. Szerencsére elmondhatom, hogy a családban nem gyakoriak a betegségek, ezért nem túl sok alkalommal kellett orvoshoz fordulnunk. Ennek ellenére (valamint a sok betege ellenére) mindig örömmel tapasztaltam, hogy munkahelyen kívül is megismer és a családom tagjai felől érdeklődik. Egyetlen gyermekünk lévén, sokat jelentett számomra Dr. Rend Katalin figyelme már egészen a kezdetektől. Mindvégig odafigyelt kislányunk fejlődésére, egészen pici korától napjainkig. Szerencsés anyukának mondhatom magam, hiszen már kisbabaként is erős szervezete volt lányomnak, csupán az úgynevezett éppen aktuális „divat himlőkkel” és enyhébb hűlésekkel mentünk orvoshoz. Ennek ellenére sokszor rokonoktól, ismerősöktől is hallhattam, hogy érdeklődik felőlünk, illetve üzent valamit. Egyetemi évei alatt igazolásokért küldött a rendelőbe gyakran a lányom. Mindig mosollyal az arcán fogadott, és a kint várakozó nagy sor ellenére kért, hogy foglaljak helyet, míg Ő megvizsgálgat (ha már ott vagyok), meséljek a lányomról: merre jár, hogy van, hogy megy neki az egyetem. Nemrégiben én is egy komoly műtéten estem keresztül, mely során szintén odafigyelését és érdeklődését tapasztalhattam mindvégig. Folyamatosan figyelemmel kíséri úgy betegei egészségügyi állapotát, mint érvényesülésüket az életben. Nagyon jó érzés egy olyan családorvoshoz tartozni, akiről köztudott, hogy nem csak egy szakmát és kötelességeket lát betegeiben, hanem embertársakat is! Köszönet Neki mindezért!

Bálint Enikő

tovább...
2012. szeptember 23. 14:16

Dr. Safar Emese / Marosvásárhely

Tisztelt Zsűri!

Örömmel olvastam, hogy ismét lehet jelölni az év praxis díjra háziorvosokat. Szeretném jelölni erre a díjra a mi családi orvosunkat dr. Sáfár Emesét,, aki nagy szakmai hozzáértéssel kezeli a betegeit, mindig kedves, nyugodt, kiegyensúlyozott es alapos. Sose kapkod, sose türelmetlen vagy ideges. Megnyugtató, hogy a doktornő a családi orvosunk. Elmesélek egy esetet, ami ezt bizonyítja. Négy éves kislányommal a játszótéren voltunk. A gyerekek vidáman szaladgáltak, bicikliztek, hintáztak. Hogy , hogy nem a hinta ülőkéje jól homlokon találta a kislányomat, akinek a vér ellepte az arcát, es kétségbeesetten kezdett el visítani. A vér láttán elvesztettem lélekjelenlétemet, lebénultam, tehetetlenné váltam . Szerencsére arra járt a háziorvosunk, aki azonnal segítségünkre sietett. Beültetett az autójába és a sürgősségire száguldott velünk,miközben biztatta , bátorította a kislányomat es vigasztalt engem, hogy nincs nagy baj. A kórházban összevarrták a sebet, tényleg nem volt nagyobb baj , de a háziorvosunk önzetlen es gyors segítsége nélkül talán lehetett volna. Jó érzés tudni , hogy dr. Sáfár mese a háziorvosunk, aki mindig mindent megtesz, hogy segítsen betegein . Javaslom az év praxisa díj elnyerésére.

Bálint József

tovább...
2012. augusztus 30. 14:57

Dr. Sahin Favaz / Baktalórántháza

Tisztelt zsűri!

Saját történetemről szeretnék beszámolni.
Éjjel 11.30-kor 82 éves édesapám rosszul lett. A településünkön működő  ügyeletet hívtuk, de nem volt bent az orvos, (másik beteghez hívták ki) ezért a háziorvost hívtuk fel. Dr. Sahin Fawaz nem rázott le bennünket, hanem pizsamában, köntösben 5 percen belül ott volt és segített.. Hála istennek nem volt nagy a baj, de nekem, mint hozzátartozónak és a 82 éves apukámnak sokat jelentett. Nem írok hosszabban, ebből a néhány sorból is kiderül, hogy a mi háziorvosunk számára a beteg a legfontosabb, még akkor is, ha éppen nincs szolgálatban.

Köszönjük DOKTOR ÚR!
Köszönettel: Nagy Jánosné

tovább...
2012. augusztus 24. 23:02

Dr. Sahin Fawaz / Baktalórántháza

Tisztelt zsűri!

Nagyon hálás vagyok Dr. Fawaz Úrnak, mert 2005-ban felfedezte a gerincsérvemet, amiből akár bénulás is lehetett volna, ha későn megyek a kórházba, mivel eléggé elhanyagoltam a betegségemet. Ezzel meg is műtöttek, úgy, hogy mire a kórházba vitt a mentő addigra az ottani kollégája, már teljes körűen fel volt világosítva az állapotomról. A Doktor Úr felhívta, és mint jó barátját fogadta meg az én kezelőorvosomnak. Sikeresen zajlott le a műtét.  Az itthoni gyógyulásomat is rendszeresen figyelemmel kísérte. Többször meglátogatott , és sokszor bíztatott, hogy lábra fogok állni. Ha nincs a Doktor Úr, akkor ma se tudnék járni. Májusban fejfájással fordultam a Doktor Úrhoz, is a Doktot Úrnak köszönhetem. Tapasztalatból tudom, hogy nagyon sokat segít a betegeken, és akár ügyeleti idején kívül is ellátja a betegeket. Nagyon meg vagyunk vele elégedve, mert a súlyosabb betegeket vizsgálja először amikor ügyeleti időben rendel, majd utána a többi beteget. Ha olyan súlyos a helyzet, akkor intézkedik olyan szempontból, hogy mentőt hívat, orvos ismerőseit kéri meg, hogy a legközelebbi ellátó helyen kezeljék a betegeket.  Nagyon kedves a betegekkel. Köszönetet szeretnék neki nyilvánítani ebben a formában, hogy ajánljuk AZ ÉV PRAXISA címére, hiszen a doktor Úr valóban megérdemli.

Mély tisztelettel, és hálával: Csuka Andrásné

tovább...
2012. augusztus 24. 23:10

Dr. Sahin Fawaz / Baktalórántháza

Tisztelt Zsűri!

Nagyon hálás vagyok Dr. Fawaz Úrnak, mert 2006-ban gyomorfekéllyel kezelt, ezután nem sokkal rosszindulatú daganatomat eltávolították a nyíregyházi Jósa András Kórházban. Ezt a Fawaz Úrnak köszönhetem, mivel a Doktor Úr javasolta a kivizsgálásomat. Az itthoni gyógyulásomat is rendszeresen figyelemmel kísérte. Többször meglátogatott , és nagyon jól estek a bíztató szavai. A mai napig gerincsérvvel kezelnek. Tapasztalatból tudom, hogy nagyon sokat segít a betegeken, és akár ügyeleti idején kívül is ellátja a betegeket. Nagyon meg vagyunk vele elégedve, mert a súlyosabb betegeket vizsgálja először amikor ügyeleti időben rendel, majd utána a többi beteget. Az asszisztensek nagyon kedvesek, és türelmesek. Ha olyan súlyos a helyzet, akkor intézkedik olyan szempontból, hogy mentőt hívat, orvos ismerőseit kéri meg, hogy  a legközelebbi ellátó helyen kezeljék a betegeket. Nagyon kedves a betegekkel.

Köszönetet szeretnék neki nyilvánítani ebben a formában, hogy ajánljuk AZ ÉV PRAXISA címére, hiszen a doktor Úr valóban megérdemli.

Tisztelettel, és hálával: Csuka András

tovább...
2012. szeptember 02. 15:02

Dr. Sahin Fawaz / Baktalórántháza

Tisztelt  zsűritagok!

Nagyon hálás vagyok Dr. Sahin Fawaz Úrnak, mert bármikor fordultam, fordulok  hozzá problémámmal, ő készségesen és legjobb tudása szerint segít, segített nekem. 2009.-ben (25 évesen) fedezték fel nálam, hogy rosszindulatú daganatom van, és immár 4 éve gyógyultnak mondhatom magam. Doktor Úr nagyon sokat segített, hogy ezt elmondhassam magamról, a műtét, a kemoterápia közben és a kezelések után, mind a mai napig lelkiismeretesen törődik állapotommal.

Javaslom az év praxisa díjra!

Köszönettel:
Krivács Méhész Andrea

tovább...
2012. szeptember 02. 15:11

Dr. Sahin Fawaz / Baktalórántháza

Tisztelt Zsűri!

Doktor Urat már közel 8 éve ismeri családom, és nagyon tiszteljük őt. Elmondhatom róla, hogy szinte a munkájának él, a gyógyításnak. Éjjel nappal számíthatunk rá, nem ismer akadályt. Nemcsak családomnak, de ismeretségi körömben számtalan embernek nyújtott már segítséget testi vagy lelki problémái megoldásában. Nagyon empatikus személyiség, ami ebben a szakmában elengedhetetlen. Örömmel olvasom, hogy több betegtársam javasolta már a díjra , és ez nem véletlen. Mindenkinek ilyen háziorvost kívánunk!

Jelölni szeretném "Az év praxisa" díjra!

Köszönettel:
Krivács Andrásné

tovább...
 

Kérjük, ne próbáljon szavazni!

A piros keresztet már nem találja portálunkon, a szavazás ugyanis december 30-án éjfélkor véget ért.
Köszönjük, hogy szavazatával voksolt kedvenc háziorvosára és munkatársaira.
A végleges eredmény- hogy ki nyeri meg „Az év praxisa a Kárpát medencében „pályázatot - az önök szavazatai alapján alakul ki.
Eredményhirdetés januárban! 

Támogatók

77 Elektronika Kft

Pharme Nord

www.springmed.hu

Quintess

Partnerek

www.otvenentul.hu

Weborvos szerkesztősége