Beérkezett ajánlások

Megtekintehti a beérkezett ajánlásokat, ezekalapján választotta ki a szűri a 10 jelölt praxist az év praxisa 2011 díjra.

Itt az Önök által beküldött történeteket, jelöléseket olvashatják. A történetet beküldő személy hozzájárulását elfogadottnak tekintjük a pályázaton történő részvétellel. Csak azokat a történeteket tárjuk a nyilvánosság elé, amelyek közléséhez a bennük szereplő orvos és nővér hozzájárult. Írásaik a címűk alapján ABC- rendben kerülnek fel honlapunkra és így is találhatják meg őket.

2012. október 30. 10:40

Dr. Márhoffer Ildikó / Budapest

Tisztelt zsűri!

Ezúton is szeretnék köszönetet mondani kedves házi orvosomnak, Dr Márhoffer Ildikonak. Nekem igen sok betegségem volt van. Így igen sok gyógyszert kellett szednem, 3 alkalommal naponta, összesen 36 szemet, és rengeteg félét. Féltem, hogy a gyógyszerektől, tönkre megy a gyomrom, és már a mellékhatásokra is újabb és újabb gyógyszereket írtak a számomra, igazából jobban sem éreztem magam a rengeteg gyógyszertől. De amikor megismerkedtem doktornővel, ő rendesen átnézte szedett gyógyszereimet, és neki köszönhetően, ma már kevesebb, mint fele gyógyszerrel, naponta csak 2 alkalommal szedve, mégis sokkal jobb egészségnek örvendezem, mint korábban. Aminek nagyon örülök. A laborértékeim is sokkal jobbak lettek, arról nem is beszélve, mennyivel kevesebbet kell fizetnem a gyógyszertárban. Félelmeim is csökkentek, hogy talán kevesebb ártanak a jobban összerendezett tabletták. A doktornő mindig kedvesen és odaadóan kezel, de nem csak engem minden betegét. Mindig bizalommal lehet hozzá fordulni. Sok ilyen felkészült és becsületes orvos kellene az országnak! Én így szeretnék még egyszer köszönetet mondani áldozatos és odaadó munkájáért. Továbbra is hozzá szeretnék fordulni betegségeimmel és problémáimmal! Kívánok neki nagyon jó egészséget és sok sikert áldozatos munkájához.

Egy elégedett betege: Szombati Mihályné  

tovább...
2012. október 30. 16:22

Dr. Márhoffer Ildikó / Budapest

Tisztelt zsűri!

Én dr. Márhoffer Ildikó háziorvosi praxisát szeretném ajánlani. Figyelme központjában mindig a beteg áll, hogyan lehetne a beteg számára kényelmesebbé, vonzóbbá tenni a rendelést. Ezért
- nagyon színvonalas, elegáns a környezet (francia barátnőm teljesen elámult a rendelő láttán)
- magas műszerezettségű: én a visszereim, érszűkületem miatt visszatérő betege vagyok és nemrég ledöbbentem, mikor kiderült, hogy már a Doppler vizsgálatot is a helyszínen tudják elvégezni
- időpontra is be lehet jelentkezni
A szűrővizsgálatok fontosságát mindig kiemeli, sőt betegeinek különböző szakorvosok részvételével nem egyszer külön szűrőnapokat is szervezett a rendelőjében hétvégén. Bár sokan voltak, de minden gördülékenyen, szervezetten ment.
Régen, amikor még engedélyezett volt a vérvétel a rendelőben, az nagyon nagy könnyebbség volt a betegnek. Nem kellett laborba menni, sorba állni (kétszer). Elég volt felhívni a doktornőt, hogy minden rendben vagy hogyan tovább.
Egy olyan esetet szeretnék elmesélni, ami segítőkészségét, megértését mutatja betegei iránt.
Nagyon rosszul éreztem magam, és a rendelésen a doktornő antibiotikumot írt fel. Nagy nehezem elvánszorogtam az otthonunk melletti gyógyszertárba. Csak ott vettem észre, hogy nincs nálam a recept! Felhívtam a rendelőt és ott megerősítették, hogy ott felejtettem a receptet. Nagyon elkeseredtem, már nem volt erőm visszamenni. Nem tudtam mitévő legyek, de a doktornő a segítségemre sietett: felhívta a patikát, átfaxolta a receptet és megbeszélte velük, hogy kiadják a gyógyszert. Akkor nagy kő esett le a szívemről. Tudom, hogy ez a gyógyszertár hozzáállásán is múlott, de mégis a doktornő volt a kezdeményező. Biztos vagyok benne, hogy ezt bármely betegéért megtette volna. 

Köszönettel: Mária  

tovább...
2012. november 26. 16:02

Dr. Márhoffer Ildikó / Budapest

AJÁNLÁS

Dr. Márhoffer Ildikó „erősségei”:
- Már a pályázati szakaszban felkereste Társaságunkat, hogy tisztában legyen azzal, mit vállal. Végignézte, elemezte a technológiai folyamatokat, a munkaköröket, hozzárendelve a foglalkozás-egészségügyi követelményeket, elvárásokat.
- Megbízását követően rendszeresen részt vesz a kockázatértékelés időszakos felülvizsgálatában, kialakítva a legteljesebb foglakozás-egészségügyi felülvizsgálati rendszert.
- Rendszeres munka-higiénés ellenőrzéseket, bejárásokat tart – beleértve az állandó és ideiglenes telephelyek, valamint a szálláshelyek ellenőrzését is.
- Soron kívüli (sürgős) orvosi vizsgálat elvégzésére a Telephelyünkhöz közeli saját orvosi rendelőjében is fogadja munkavállalóinkat.
- Összeállítja a kutató csoportok és egyéb, nagyobb kitettségű munkahelyek „szükség” gyógyszerkészletét („egészségügyi szekrényét”), rendszeresen ellenőrzi azok felhasználhatósági idejét. Intézkedik a hiányzó és a lejárt gyógyszerek pótlásáról.
- Rendszeres szervez önkéntes egészségmegőrző - ellenőrző vizsgálatokat. Nem megfelelő állapot esetén tájékoztatást ad a további vizsgálatok szükségességéről, háziorvosához, szakrendelésre irányítva a munkavállalót.
Gyengeségei: Nincsenek.
Munkavállalóink megelégedettségét és a Doktornő iránti bizalmát jól szemlélteti, hogy az elmúlt időszakban többük választott háziorvosa lett. Alaposságának köszönhetően munkavállalóinknál foglakozás-egészségügyi megbetegedést nem diagnosztizáltak.
További sok közös sikert - a munkavállalók és a háziorvosi ellátást igénybe vevők érdekében!

Dóra Zoltán

tovább...
2012. november 27. 21:51

Dr. Márhoffer Ildikó / Budapest

Tisztelt zsűri!

Dr. Márhoffer Ildikó kb. 10 éve a családi orvosunk. Már kezdetben is, amikor még nem rendelkezhetett  hosszú évek tapasztalatával, gyakran csodálkoztunk, hogy milyen biztonsággal állítja fel a helyes diagnózist, vagy, ha szükséges, állapítja meg, hogy milyen további vizsgálatokra van szükségünk. Meg kell mondani, a rendelőjében nyomát sem találjuk azoknak a hiányosságoknak, amit a magyar egészségüggyel kapcsolatban másoktól hallunk vagy olvasunk.
Feleségem inkább, én kevésbé vagyok hajlamos arra, hogy az egészségemmel törődjek. Ha mégis rászánom magam és elmegyek a Doktornőhöz, akkor számíthatok arra, hogy "kezelésbe vesz". Nem csak a panaszomat hallgatja meg, mindenre figyel. Emlékszem egy esetre, mialatt mérte a vérnyomásomat, közben már írta is a receptet, mert a kezemen észrevett valamilyen problémát, amivel én nem törődtem. Ilyenkor aztán felsorolja azt is, hogy milyen szűrővizsgálatokat kellene már az én koromban elvégezni. Rendszerint kénytelen vagyok a Doktornő rábeszélésének engedni és jelentkezni az éppen soron következő szűrési akcióra. Így volt ez a legutóbbi prosztata vizsgálattal is, amit, mint más esetekben, most is a rendelőben szerveztek meg.
Bár viszonylag távol lakunk a rendelőtől, mégis őt látogatjuk és reménykedünk, hogy erre még sokáig lehetőségünk lesz.

Muszély György 

tovább...
2012. augusztus 22. 21:46

Dr. Martinkó István / Soltszentimre

Tisztelt zsűri!

Martinkó doktor az egyik legnagyobb tudású és leglelkiismeretesebb orvos, akivel eddig találkoztam. Amíg korábban különböző, a mindennapjaimat erősen megnehezítő betegségektől szenvedtem mostanra a lehető legtökéletesebb állapotban érzem magam, és ezt nagyrészt neki köszönhetem.
A felkészültségéről és a naprakészségéről a legújabb kutatási eredmények és a legújabb gyógyszerek hatóanyagai terén csak szuperlatívuszokban tudnék mesélni, az emberekkel való bánásmódját pedig nyugodtan oktathatnák bármelyik orvosi egyetemen, mint követendő példát.
Nem véletlenül követtem egy év elteltével, amikor a községünkből Kiskőrösre tette át a munkahelyét, mivel biztos voltam benne, hogy az esetleges utazási többlet időért és költségekért messzemenően kárpótolni fog az a gondos ellátás, amit Kiskőrösön kapok.
Sokszor az egyébként kiválóan meghatározott gyógyszereknél is többet érnek a biztató szavai, valamint az életmóddal kapcsolatos tanácsai. Mindig nagy figyelmet fordít arra, hogy költségtakarékosan gyógyítson, de ez egyáltalán nem megy soha a hatékonyság rovására.
Mivel engem már számos betegségből kigyógyított, teljesen megváltoztatta az orvosokhoz fűződő viszonyomat, az addigi félelem egészséges bizalommá alakult át, és a jövőbe is sokkal optimistábban tekintek. Ezt legalább akkora eredménynek tartom, mint a betegségeimtől való megszabadítást. Figyelmes gondoskodása még a nem a körzetéhez tartozó családtagokra is kiterjed, ami ebben a világban valóban unikumnak mondható.

Köszönettel: Kovács József

tovább...
2012. szeptember 23. 14:15

Dr. Máté Katalin / Marosvásárhely

Tisztelt zsűri!

Apósom egy idős doktor bácsi , aki sok embert meggyógyított, de az orvos is csak ember ő is megbetegszik .Cukorbetegségével küszködve még a lábait is elvesztette – sajnos amputálni kellett- de nem adta fel mai napig. Lelkierejét köszönheti az ő háziorvosának, aki egykor egyetemünk növendéke volt. Mára már nagyon sok betege van, és nagy odaadással , figyelemmel fordul feléjük. Apósom is neki köszönheti, hogy idejében kórházba került , mert az orvosok a legrosszabb betegek. Máté doktornő sokszor meglátogatta, és a legrosszabb időkben is tartotta b enne a lelket. Kívánunk neki minden jót, hogy sokáig gyógyíthasson.

Tisztelettel : Ádám Ágnes

tovább...
2012. szeptember 23. 14:15

Dr. Milyó Péter / Beregszás

Jómagam 11 éve vezetek egy jótékonysági alapítványt, amely a nagycsaládosokat, időseket, önmagukat ellátni nem tudó betegek megsegítését veszi célba. Rászorultjainktól gyakran kapunk visszajelzéseket arról, hogyan kezelték őket a kórházban, milyen problémákkal találkoztak gyógyulásuk folyamán, stb. Milyó doktor az egyedüli Beregszászban és a környező falvakban, akiről kimagaslóan hallottunk sok jót. A betegek elbeszélései alapján biztosan állíthatom, hogy ő az, aki nem vesz el hálapénzt a betegektől és mindig készségesen, türelmesen, mosolyogva és a betegét tisztelve fogadja a pácienseket. Nagyfokú szakmai alázattal rendelkezik. Egy ideje már személyesen is ismerem. Különlegesen finom és tisztelettudó viszonyulást tapasztaltam nemcsak a betegeihez, hanem magához az átlagemberhez is, de ugyanúgy a természethez és a családjához is. Biztos vagyok abban, hogy betegei megerősíthetik a fent leírtakat. Ezért javasolom „ Az év praxisa a Kárpát medencében „ díjra.

Tisztelettel: Bárdos Péter

tovább...
2012. szeptember 27. 14:21

Dr. Montányi Muskinja Gabriella / Zenta

Tisztelt Zsűri!

A gyermekeim számára fontos és kedves személyt szeretnék ajánlani az Év Praxisa díjra, Dr. Montányi Muskinja Gabriella személyében. Gyermekeimnek őt választottuk kezelőorvosnak, mivel kedves határozott és kiegyensúlyozott személyre szerettem volna bízni gyermekem egészségét. Fontosnak tartom, hogy gyermekem kezelőorvosa meghallgasson, figyeljen rám és segítsen döntéseket hozni helyes és egészséges fejlődésükben. Érdekes módon olyan szinten nyerte el a gyermekeim és az én bizalmamat, hogy máshoz én sem, de gyermekeim se szeretnek elmenni.
Megtörtént, hogy a doktornő mellett fiatal szakosodását végző orvos volt, aki vizsgálta volna a kicsit, szépen türelmesen, de az én gyermeke, aki máskor illedelmesen sírás nélkül engedte, hogy megvizsgálják, akkor olyan heves sírásra kezdett, hogy már csak a váró teremben tudtam megnyugtatni. Legközelebb, amikor ellenőrzésre indultunk azt mondta, hogy most is sírni fog ha nem az ő kedves doktor nénije vizsgálja meg. Ha orvosokról beszélünk mindig az kérdezi az ÉN DOKTOR NÉNIM???, hát igen a mi doktor nénik akihez bátran fordulhatunk bármi panasszal, kérdéssel.
Amikor a nagyobb gyermekem tüdőgyulladást kapott, otthon is felhívott és érdeklődött az egészsége iránt. Ő olyan orvos, aki minden apró részletre odafigyel, és a beteget mindig saját maga elé helyezi. Nem láttam türelmetlennek, ingerültnek, mindig mindenkihez van egy-két kedves szava. Sokszor étkezési ötleteket, tanácsokat ad. Bármi volt úgy érzem mellettem, mellettünk állt. Ismerőseim közül többen is járnak hozzá.
Mindenki szereti. Mosolya a beteg gyermekek arcára is mosolyt csal. Köszönöm, hogy van és kívánom, hogy erőben egészségben még sokáig tudjon dolgozni. Kérem, segítsenek megköszönni és megjutalmazni munkásságát .

Tisztelettel és köszönettel Galusz Gabriella

tovább...
2012. november 26. 17:09

Dr. Mosolygó Gábor / Záhony

Tisztelt Zsűri.

Már tavaly is jelöltem a háziorvosomat és segítőit a díjra, de sajnos nem értek el helyezést, ezért újra próbálkozom és jelölöm Dr. Mosolygó Gábor háziorvost és asszisztenseit.
Nagy örömömre szolgál, hogy én is tehetek valamit a háziorvosomnak, aki nagy odafigyeléssel gyógyít. Egész nap a betegei rendelkezésére áll, mindig meghallgatja, bíztatja az ellátottakat.

Nemcsak a testünket, a lelkünket is gyógyítja, igazi pszichológus. Nagyon jól gyógyszerez, amit a kardiológusok elismernek. Felkészült, türelmes, kedves. Profizmusára utal a rendelés megszervezése: sorszám, telefonos időpontkérés, nővérszámmal: beutaló, gyógyszer felírás, vérnyomásmérés stb. Igy nem kell órákat tölteni a rendelőben.
Én úgy szeretnék köszönetet mondani magam és családom nevében az áldozatos odaadó munkájukért, hogy javaslom "Az év praxisa" díjra háziorvosomat és segítőit.
Az én koromban már nem olyan könnyű hosszú ajánlásokat írni különösképpen, ha az ember visszahúzódó. Amióta háziorvosom, minden egyes megkeresésénél alapos vizsgálatot tart A legutóbbi esetnél gyógyszert váltottunk és ebből némi problémám adódott. Több gyógyszert is kipróbáltunk és mindig elfogadta a megállapításaimat és mindaddig visszarendelt kontrollra ameddig az eredményeim nem voltak megfelelőek. Ez több, mint egy fél éve történt, azóta csak gyógyszert íratni jártam a rendelőbe, jól érzem magam. A környezetemben élő betegei is elismeréssel szólnak a munkájáról.

Tisztelettel: Halász Jánosné 

tovább...
2012. augusztus 01. 17:26

Dr. Novák Éva / Budapest

Tisztelt Zsűri!

Az én háziorvosom olyan orvos, akihez bármilyen betegséggel fordulhatok. Mindig nagyon kedvesen és részletesen elmondja, hogy mi lehet a baj, és azt is mindig elmondja, hogy melyik gyógyszert miért szedjem be.
Megfigyeltem, hogy a többi betegtársammal is ugyanolyan lelkiismeretesen, szeretettel foglalkozik, nemcsak a testet gyógyítja, hanem az ember lelkével is foglalkozik.
Mindezek mellett kiváló diagnoszta, mert eddig minden feltételezését a szakvizsgálatok igazolták.
A doktornő asszisztense szintén pótolhatatlan mellőle, és bizony sok más háziorvos összetenné a két kezét egy ilyen segítő munkatársért. Rendkívül jól megszervezi a doktornő munkáját, így nem kell órákat várni , - mint a korábbi háziorvosomnál-, hanem a ténylegesen megbeszélt időpontban tudja fogadni a betegeket. Mindezek mellett ő is ugyanolyan szeretettel törődik a betegekkel, mint a doktornő.
A leglényegesebb pedig az, hogy amikor kijövök a rendelőből, akármilyen beteg is vagyok, mindig örömmel tölt el, hogy a szakmai hozzáértés mellett szeretettel is gondoskodnak rólam (és a többi betegtársamról is).
Javaslom őket „ Az év praxisa „ díjra!

Köszönettel: : Csertáné Réfi Teréz

tovább...
 

Kérjük, ne próbáljon szavazni!

A piros keresztet már nem találja portálunkon, a szavazás ugyanis december 30-án éjfélkor véget ért.
Köszönjük, hogy szavazatával voksolt kedvenc háziorvosára és munkatársaira.
A végleges eredmény- hogy ki nyeri meg „Az év praxisa a Kárpát medencében „pályázatot - az önök szavazatai alapján alakul ki.
Eredményhirdetés januárban! 

Támogatók

77 Elektronika Kft

Pharme Nord

www.springmed.hu

Quintess

Partnerek

www.otvenentul.hu

Weborvos szerkesztősége