Beérkezett ajánlások

Megtekintehti a beérkezett ajánlásokat, ezekalapján választotta ki a szűri a 10 jelölt praxist az év praxisa 2011 díjra.

Itt az Önök által beküldött történeteket, jelöléseket olvashatják. A történetet beküldő személy hozzájárulását elfogadottnak tekintjük a pályázaton történő részvétellel. Csak azokat a történeteket tárjuk a nyilvánosság elé, amelyek közléséhez a bennük szereplő orvos és nővér hozzájárult. Írásaik a címűk alapján ABC- rendben kerülnek fel honlapunkra és így is találhatják meg őket.

2012. szeptember 27. 14:54

Dr. Jung Erzsébet / Zenta

Tisztelt Zsűri!
A múlt évben is már ajánlottam a háziorvosunkat Dr. Jung Németh Erzsébetet. Sokat gondolkodtam mit írjak róla ismét, ami bemutatja miért is szeretjük és bízunk meg benne. Az elmúlt évben sokkal közelebb kerültünk egymáshoz, mint előtte. Az orvos beteg viszony úgy igazán sosem még a kezdetek kezdetén sem volt olyan igazi, mert már az első találkozásunktól kezdve baráti kapcsolat alakult ki köztünk. Gyógyított, gyógymódot ajánlott, de nem erőltette a kórházi kezelést, ha úgy látta én azt nem szeretném.
Az elmúlt év nehéz volt a számomra, fiatal barátnőm és fiatal hozzátartozóim távoztak. Elvesztésükkor vigasztalt és erősítette bennem azt a hitet, hogy megérdemli, hogy ismét jelöljem erre a nemes díjra. Kedves ismerőseim maradtak egészségügyi biztosítás nélkül és fáradságot, időt nem kímélve fordított rájuk gondot, figyelmet és vizsgálta meg őket. Édesapám többszöri rosszulléte után kértem tőle útbaigazítást (más városban élnek így más kezelőorvosuk van) és minden gondolkodás nélkül elmondta, kihez és hová forduljanak a panaszokkal. Amikor dolgozik, mindig mosolyog, sosem panaszkodik. Mindenkihez van jó szava. Sokat foglalkozik karitatív munkával is. Lót fut egyik betegétől a másikig. Sosem fárad el, még késő este is úton van, na, nem úgy, mint azt a legtöbben teszik, kerékpárjával robog egyik helyről a másikra munka idő előtt és után is. Sokszor a reggelijét is ebédidőben fogyasztja el. Úgy látom a gyógyításra tette fel az életét. A mindennapjait neki is megterhelik az átlagos ember gondjai, de mosolyogva áll fel minden nehézség után és veti bele magát a munkába. Áldozatos munkájában a hite is segíti, mert hisz a jó Istenben és az emberekben. Köszönöm a jóságát és az emberek iránt érzett szeretetét.

Tisztelettel Galusz Gabriella

tovább...
2012. október 28. 16:54

Dr. Katona Judit / Kecskemet

Tisztelt Zsűri!

Egész  életemben hálával tartozom a doktornőnek, aki odafigyelésével, nagyra tartott szakértelmével  megmentette az életemet. Egy általa kezdeményezett ultrahangos szűrővizsgálat során kiderült, hogy a jobb vesémben daganatos elváltozás van. Még azon a napon, amikor befejezte a rendelést személyesen jött velem a megyei kórházba es ismét megvizsgáltatott egy kollégájával. Itt kiderült, hogy az általa felállított diagnózis sajnos igaz. Egy héten belül elkészült a CT, mely alátámasztotta hogy a daganatos elváltozás  rosszindulatú. Ekkor leültetett es elmagyarázta, hogy milyen esélyeim vannak. Meggyógyulhatok, ha időben kiveszik a daganatot, ha azonban húzom az időt az akar az életembe is kerülhet. Mivel szerettem volna beszelni előtte sebész orvossal is, ezért adott nekem három nevet telefonszámot, hogy keressem fel őket es aki mellett döntök, azzal végeztessem el az operációt. Folyamatosan tartottuk a kapcsolatot, végül is három héten belül sor került a műtétre.
Kivették a jobb vesémet. Aztán ismét jelentkeztem nála, a gyógyulási időszakban ellátott instrukciókkal. Az utókezeléshez szükséges ellenőrző vizsgálatokra mindig felhívta a figyelmemet, sőt az ultrahangos vizsgálatokat a mai napig is minden évben ő maga végzi el. Az egész családom orvosa, rendelője mindig zsúfolt, nagyon sok betege van, mert elismerik a tudását. Asszisztensével együtt minden lehetőt megtesznek betegeik mielőbbi gyógyulása érdekében. Nagyon sok ilyen lelkiismeretes becsületes háziorvosra lenne szükség, és akkor még ez a szűk anyagi keretekkel gazdálkodó egészségügyi ellátás is elviselhetőbb lenne. Jó szívvel ajánlom orvosomat a cím elnyerésére azt hiszem, hogy  ő a Kárpát medence egyik legjobb orvosa.   

Tisztelettel: Diószegi Jenőné 

tovább...
2012. július 24. 17:50

Dr. Király Ottó / Budapest

Tisztelt Zsűri!

Háziorvosomat, Dr. Király Ottót és asszisztensét, Ari Lászlóné Piroskát szeretném javasolni „Az év praxisa” díjra. Először is el kell mondanom, nagy örömömre szolgált, hogy az elmúlt esztendőben meghirdetett pályázaton Dr. Király Ottó praxisa az előkelő nyolcadik helyen végzett. Úgy gondolom azonban, hogy a doktor úr és asszisztense az idén is rászolgált arra, hogy 2012-ben is jelölést kapjon pácienseitől.
Dr. Király Ottó az idén töltötte be 80. életévét és életkorát meghazudtoló vitalitással, energiával végzi mai napig felelősségteljes munkáját kerületünkben immár 21 esztendeje. Ez a hivatását magas színvonalon művelő, értő és szerető orvos szakértelmével, a betegeivel szembeni szimpatikus, emberséges hozzáállásával a biztonság légkörét teremti meg rendelőjében páciensei számára, akik feltétel nélkül megbíznak benne, tanácsait el- és megfogadják. Nem véletlenül Dr. Király Ottó nagyon kedvelt, szeretett orvosa a körzet betegeinek.
Ari Lászlóné, Piroska hosszú idők óta Dr. Király Ottó háziorvos asszisztense. Nagy segítség és támasz mind főnöke, mind a körzet számára. Piroska úgy dolgozik a doktor úr mellett, mintha előre tudná főnöke következő gondolatát, látná következő mozdulatát. Ismeri a doktor úr minden rezdülését. Mivel alapvetően mindketten jó hangulatú emberek, ez megalapozza kettejük összeszokott, összehangolt, nagyszerű csapatmunkáját. Piroskát nagyon kedvelik a betegek is, mert mielőtt azok a doktor úrhoz mennének problémájukkal, az asszisztens fogadja őket és kedves, érdeklődő szavaival felkészíti a pácienseket a vizsgálatra. Piroska ugyanis szakmai tapasztalataiból tudja, hogy nemcsak szakértelemre, de hatalmas empátiára is szükség van a betegek gyógyulásához.
A doktor úr praxisának áldozatos munkáját a kerületi önkormányzat is elismerte. Az elmúlt esztendőben július 1-jén, a Semmelweis-napi kerületi ünnepség keretében Dr. Király Ottó Pesterzsébet alapellátásában eltöltött 20 év munkájának elismeréseként oklevelet, Ari Lászlóné „Pesterzsébet Kiváló Közalkalmazottja” címet vehetett át. November 17-én, Pesterzsébet Önkormányzatának ünnepi díszülésén pedig Dr. Király Ottó „Pesterzsébet egészségügyéért” kitüntető címet kapott.
Végezetül engedjenek meg egy személyes történetet, amely az idén történt. Feleségem egészségi állapota tavasszal megromlott. Telefonon értesítettük a doktor urat, aki a rendelési ideje előtt lakásunkra érkezett, hogy megvizsgálja nejem. Dr. Király Ottó a vizsgálat után arra kért bennünket, hogy a rendelési ideje alatt óránként jelentkezzünk be nála telefonon és adjunk jelentést feleségem állapotáról. Miután nejem állapotában nem állt be javulás, a doktor úr személyesen közbenjárt annak érdekében, hogy feleségemet soron kívüli szakorvosi rendelésen fogadják, ahol kórházi beutalót kapott, s ahonnan öt nap múlva gyógyultan távozott.
Őszintén remélem, hogy felterjesztési javaslatom pozitív elbírálásra talál. Dr. Király Ottót példamutató életpályája, a betegek felől érkező bizalom és szeretet méltóvá teszi a kitüntetésre.

Tisztelettel:
Kreisz János

tovább...
2012. augusztus 03. 16:27

Dr. Kovács Brigitta / Pécs

Tisztelt Bizottság!

Háziorvosom, Dr. Kovács Brigitta, Pécsett, a 36. körzetben rendel. Én sajnos - de szerencsére- nem tudok leírni olyan esetet, ami Háziorvosom különleges segítségét tartalmazza. De biztos azt is megkapnám Tőle, ha lenne rá szükségem.
Az én háziorvosom azért említendő, mert igazi háziorvos. Ismerőseim többször panaszkodtak a saját háziorvosukra. Háziorvosuk Őket csak egy munkatárgynak tekinti. Nem mindig azt a gyógyszert kapják, ami bevált, és jó, valamint sokszor változtatnak a már bevált mennyiségeken feleslegesen.
Az én háziorvosom mindig kedvesen fogad. Mindig van hozzám egy-két kedves szava. Minden esetben érdeklődik állapotomról. Rendszeresen küld laborvizsgálatokra, szakrendelésekre (neurológiára, kardiológiára, reumatológiára, és az aktuális vizsgálatokra). Az eredményeket rendszeresen megbeszéljük, javaslatot tesz az esetleges változtatásokra. Minden esetben megméri a vérnyomásomat, a pulzusomat, és sztetoszkóppal a szívem működését is ellenőrzi. Én csak jót tudok rá mondani. A hozzá tartozó ismerős betegei is nagyon meg vannak vele elégedve. Telefonon előzetesen is lehet jelentkezni rendelésére, ami nagy segítség programjaim tervezéséhez.
Örülök, hogy az Ő betege vagyok. Minden háziorvosnak ilyennek kellene lennie.

Csiszár Gyula

tovább...
2012. november 11. 21:05

Dr. Kovács Erika / Zagyvaszántó

A kislányunk már egy jó ideje fejfájásra panaszkodott. Elvittük a szemészetre, mert azt gondoltuk, hogy a látása miatt lehetnek problémái. A szemorvos és az ideggyógyász agydaganatot diagnosztizált. Próbáltunk az idegorvosnak különböző diagnózist befolyásoló lehetőségekről meggyőzni, de ő ragaszkodott állításához. Az MRI vizsgálat legrövidebb időpontjának lehetőségét 30 napban jelölték meg.
Ekkor egy világ dőlt össze bennünk. Lepergett előttünk az életünk és értelmetlennek láttunk mindent, amiért eddig harcoltunk. 
Mint ahogy mindig, ha problémánk volt, felhívtuk háziorvosunkat, hogy mit tegyünk. Elpanaszoltuk problémánkat és mondtuk, hogy mi a 30 napot nem bírjuk ki. A doktornőnk ekkor azt mondta, hogy ne idegeskedjünk, várjuk meg az eredményt és majd, akkor eldöntjük, hogy mi a teendő. Az MRI vizsgálatra pedig azt mondta, hogy tényleg sürgős lenne és fel is tud ajánlani egy lehetőséget.
Az édesapja MRI vizsgálatára már ő is régóta várt, de ha a kórház beleegyezik, ő felajánlja nekünk. Telefonál egyet és visszahív minket. Néhány perc múlva csörgött is és mondta, hogy azonnal indulhatunk Kistarcsára, és ha megvárjuk este még az eredményt is megmondják. Az eredményre való várakozás egy évezrednek tűnt. Nyolc óra körül meg lett az eredmény. Tájékoztattak minket, hogy a kislányunknak arcüreg egy nagyobb szakasza meg van telve folyadékkal, amely okozta a panaszokat, de nincs agydaganat. Fül-orr gégész egy kis műtéttel könnyedén korrigálhatja a problémát.
Azonnal telefonáltunk Erika doktor néninknek, aki velünk együtt örült az eredménynek és természetesen intézte is a további teendőket. Mi úgy érezzük, hogy életünk végéig hálásak lehetünk Dr. Kovács Erika doktor néninek, de nemcsak ezért a tettéért, hanem a több évtizedes munkájáért, mint a családunk és a falu orvosa.
Az a Háziorvos, aki képes saját édesapja vizsgálatának átadására egy betege számára szerintünk minden orvosnak és állampolgárnak példaértékű lehet. Emberi nagyságáról számos cselekedettel tett még tanúbizonyságot. A falunkban leégett egy nehéz helyzetben lévő többgyermekes család háza. Egyik gyermeket elvitte magához több napra. Más nehéz sorsú gyerekeket is el szokott vinni magához. Sorolhatnám még számos jó cselekedeteit.
Mi ügy ítéljük meg, hogy Dr. Kovács Erika méltó az év praxisa díjra. Őszinte szívvel tudjuk javasolni.

Tisztelettel: Fekete László és Fekete Lászlóné  

tovább...
2012. május 21. 10:26

Dr. Kovács Ildikó / Budapest

Tisztelt zsűri!

Az idén is a "régi" háziorvosomat tudom ajánlani. Különösebb történet nincsen, csak azt tudom mondani, hogy egy rendkívüli ember, nem csak orvos. 25 évvel ezelőtt egy baráti házaspár ajánlására kerestem meg Kovács doktornőt, kérve, hogy fogadjon paciensei közé. Azonnal igent mondott, s így az egész család (szüleim, testvérem és férje) velem együtt a gondozottjai lettünk. Akkor még nem gondoltam, hogy csak néhány év telik el, amikorra szüleim egészségi állapota miatt gyakrabban kell találkoznunk. Előbb Édesanyám lett rákos beteg, ami magával vonta a fokozott orvosi ellenőrzést (a kórházi ápoláson túl), majd Édesapám is hasonló betegségbe került. Az évek során egyre gyakoribbá vált a doktornővel való személyes találkozás szükségessége. Ekkor Ő a privát mobil telefonját is megadta, hogy bármikor elérhessem. Közben testvéremék algériai kiküldetésbe mentek, ami természetesen sok előzetes vizsgálatot kívánt, valamint az évenként esedékes ellenőrzést is. Ebben is teljes mértékben számíthattunk a doktornő segítségére.
Sajnos az 1999-es év tragikusan telt, Édesanyám szeptemberben, majd Édesapám december elején meghalt. Haláluk előtti törődést és odafigyelést, majd a későbbi empátiát nem tudom elfelejteni a mi  háziorvosunknak. Ezt sem megköszönni, sem igazán meghálálni nem lehet. És ez azóta is így van.
Hét éve, hogy munkahelyi problémáim miatt rendívül magas vérnyomást állapítottak meg nálam, azóta a doktornő kezel és ma már teljesen normális vérnyomással élem az életem. A napi egyszeri gyógyszerek beszedésén kívül semmi problémám nincsen. Közben 2005-ben súlyos tüdőgyulladással kerültem kórházba, a doktornő javaslatára. Ez idő alatt is érdeklődött utánam a Törökbálinti Tüdőkórházban.
Azt hiszem ezek a látszólag apróságnak tűnő dolgok ékesen bizonyítják Kovács doktornő rendkívüli emberi magatartását. Ezek már túlmennek a szokásos háziorvosi kötelességen.
Ő olyan orvos, aki minden apró részletre odafigyel, és a beteget mindig saját maga elé helyezi. Nem láttam türelmetlennek, ingerültnek, mindig mindenkihez van egy-két kedves szava. Nagyon szeretném figyelmükbe ajánlani ezt a rendkívüli orvost és embert. Mindezek alapján szeretném ajánlani "Az év praxisa a Kárpát-medencében" pályázat díjazottjai közé.
Kívánok eredményes, sikeres munkát.

Üdvözlettel,
Katona András

tovább...
2012. október 02. 09:13

Dr. Lehr Edina / Budapest

Tisztelt zsűri!

Sajnos nincsen három éve munkahelyem és idegileg kiborultam. Amikor a doktornővel találkoztam a lehető legjobb orvosokhoz küldött, ,és mindenki igyekezett saját tudása alapján a legszínvonalasabban gyógyítani. Munkahelyet sajnos nem tudtak adni, de annál több lelki vigaszt kaptam tőlük.
Sajnos gyógyíthatatlan vagyok és Magyarországon még nem ismerik ezt a betegséget , pár embernek ,köztük nekem is van. Ezúton szeretném megköszönni a a doktornő és a nővérkék lelki támogatását, mert nélkülük lehet, hogy rosszabb lenne az állapotom. Javaslom a doktornőmet+nővérkéket, mert ők olyan kedvesek voltak hozzám,hogy muszáj őket erre a nemes díjra ajánlani.

Tisztelettel: Gergely Ágnes

tovább...
2012. szeptember 23. 14:11

Dr. Lelkes Viola / Dunaszerdahely - Felvidék

Tisztelt zsűri!

Igazából semmilyen érdekes történetet nem tudok közölni. Éppen azért mert a doktornő és a nővérke példásan teljesíti hivatását, nagy történetek nélkül is. Mivel szerencsére nem vagyok beteges,"csak" a szokásos havi gyógyszeradagért szoktam jelentkezni az aktuális hónapban. Ha mégis felmerül valamilyen probléma a családban, Lelkes Viola mindig próbál a végére járni annak, mi okozza a gondot. Ha további kivizsgálásra küld, segít időpontot szerezni, az eredmény iránt és a beteg állapota felől érdeklődik. Praxisában szeretik, hiszen minden egyes betegére odafigyel, lelkiismeretes, és nem azok közé tartozik, akik próbálják összecsapni a rendelést. Örülök, hogy az ö betege lehetek. Jó lenne, ha minden háziorvos ilyen figyelmes, aggódó és segítőkész lenne! Ezért javaslom „ Az év praxisa „ díjra!

Köszönettel: Kulcsár Andrea

tovább...
2012. szeptember 23. 14:14

dr. Lisenche Ibolya / Dicsőszentmárton

Amióta megalakult a háziorvosi praxis, ő az orvosunk. Hozzáértő, lelkiismeretes nagy empátiakészséggel megáldott orvos, aki nagy-nagy hivatástudattal gyógyít. Teljes bizalommal fordulhatunk hozzá bármikor,bármilyen időpontban. Mindig kedves, nyugodt, alapos, közvetlen, puszta lénye is gyógyitó hatással van a betegeire. Ezek nem üres mondatok. Többször is megtapasztalhattuk,hogy a doktornő szivügye a gyógyitás. Egyszer a férjem hirtelen belázasodott.Nagyon magas volt a láza,egész teste reszketett,vacogott.Kétségbeesetten telefonáltam az orvosnőnek,nem tudtam,hogyan segitsek a láztól reszkető férjemen.Ő megnyugtatott, tanácsokat adott, és sietett hozzánk.Gyors és hozzáértő segitségének köszönhetően kórházi kezelés nélkül gyógyult meg a férjem.
Egy másik alkalommal a mamát hozta vissza a halál karmaiból.Ha a doktornő nem annyira rátemett, alapos és lelkiismeretes, infarktus vitte volna el imádott mamánkat.
Még egy estet elmesélek,amely azt bizonyitja,hogy a doktornő nagyon jól ismeri betgeit,és mindig és mindenhol igyekszik segiteni rajtuk. A templomban rosszul lett az orvosnő egyik betege.Szerencsére ott volt a doktornő is,és ő tudta,hogy olyan gyógyszert használ a mi mamánk is amilyenre a betegnek szüksége volt.Azonnal küldött valakit hozzánk-a templom mellett lakunk –ő addig a beteget ápolta,s a gyógyszer segitségével segitett rajta. Családunknak nagy-nagy biztonságérzetet ad, hogy dr.Lisenche Ibolya háziorvos vigyáz az egészségünkre. Az év praxisa díjra őt ajánlom.

Ferencz Magdolna

tovább...
2012. szeptember 24. 10:52

Dr. Lukács József Attila / Budapest

Tisztelt Zsűri!

Pár éve kerültem a Doktor Úr kezei közé;)
Karöltve Szilvi és Ildi Nővérrel olyan csapatot alkotnak, ami  eddigi  tapasztalataim szerint páratlan, pillanatok alatt türelmükkel,szaktudásukkal és kedvességükkel a paciens a legjobb kezekben érzi magát,mindig minden panaszra a lehető legjobb és legkézenfekvőbb megoldásokat nyújtják,a betegnek annyi a feladata,h saját maga érdekében végrehajtja azokat, amiket tanácsolnak jobbulása érdekében.
Szerencsére ritkán betegeskedem, de ha igen, örömmel és határtalan bizalommal fordulok Feléjük!
Kívánom Nekik,ha  nehézségeik sose mossák le arcukról a mosolyt és a lelkesedésüket:)

Maradok tisztelettel:Somogyi Orsolya

tovább...
 

Kérjük, ne próbáljon szavazni!

A piros keresztet már nem találja portálunkon, a szavazás ugyanis december 30-án éjfélkor véget ért.
Köszönjük, hogy szavazatával voksolt kedvenc háziorvosára és munkatársaira.
A végleges eredmény- hogy ki nyeri meg „Az év praxisa a Kárpát medencében „pályázatot - az önök szavazatai alapján alakul ki.
Eredményhirdetés januárban! 

Támogatók

77 Elektronika Kft

Pharme Nord

www.springmed.hu

Quintess

Partnerek

www.otvenentul.hu

Weborvos szerkesztősége