Beérkezett ajánlások

Megtekintehti a beérkezett ajánlásokat, ezekalapján választotta ki a szűri a 10 jelölt praxist az év praxisa 2011 díjra.

Itt az Önök által beküldött történeteket, jelöléseket olvashatják. A történetet beküldő személy hozzájárulását elfogadottnak tekintjük a pályázaton történő részvétellel. Csak azokat a történeteket tárjuk a nyilvánosság elé, amelyek közléséhez a bennük szereplő orvos és nővér hozzájárult. Írásaik a címűk alapján ABC- rendben kerülnek fel honlapunkra és így is találhatják meg őket.

2012. november 29. 00:23

Dr. Faluhelyi Ákos / Békéscsaba

Tisztelt zsűri!

Korábban többször voltam kórházban enyhe szívpanaszokkal. Nem találtak rendellenességet. Szemműtét miatt kellett mennem szakvizsgálatokra, melyek közül a belgyógyászati vizsgálatot Dr. Faluhelyi Ákos háziorvos végezte el. A z EKG súlyos problémát jelzett. Doktor Úr azonnal kardiológushoz küldött, akivel azonnal megbeszélte telefonon a tapasztaltakat. További szakvizsgálatokon kiderült, hogy három fő érből kettő évek óta el van dugulva. Műtét, ércsere, most köszönöm, jól vagyok. Ha a háziorvos nem vizsgál meg tüzetesen - bár jeleztem, hogy néhány héttel korábban csináltak EKG vizsgálatot- akkor most lehet hogy nem írnék Önöknek. Köszönöm Faluhelyi doktornak, hogy ennyire figyelmes . lelkiismeretes, és, hogy ilyen jó diagnosztizál.

Tisztelettel:
Lakatos István
Békéscsaba  

tovább...
2012. szeptember 23. 14:10

Dr. Fekete Albert / Dicsőszentmárton

Tisztelt Zsűri!

Fekete doktor úr már hat éve családorvosunk. Tisztességes, öntudatos és nem utolsó sorban becsületes ember. Szakmailag jól felkészült s mindezek mellett állandóan képzi magát és ennek köszönhető, hogy bármikor szakszerű ellátásban van részünk. Különlegesen tisztelettudó, egy jóérzésű viszonyulást tapasztaltam részéről, bármikor fordulhatok hozzá minden problémával.
Sőt kiemelném, habár Dicsőszentmártonban tevékenykedik én, mint marosszentkirályi lakos zavarhatom lakásán. Sőt az is előfordult már többször, hogy a másik településen lévő otthonomba jött. Az egész család orvosa, ha valami betegségünk adódik, bizalommal fordulunk hozzá. Lelkiismeretessége, tudása , együttérzése és a fentiek alapján javaslom „ Az év praxisa a Kárpát medencében” díjazottjai közé.

Üdvözlettel: Moldován Erzsébet

tovább...
2012. október 26. 16:30

Dr. Gábor Amália / Komló

Tisztelt zsűri!

Ő a világ legjobb családorvosa! Szakmailag, emberileg a csúcson. Férjemnek évek óta 130-150 között volt a pulzusa, amihez már szinte hozzászokott. Aztán egyszer hirtelen 16 kilógramm fogyás két hónap alatt. Olyan gyenge volt, nem tudom leírni. Nem tétováztam, átírattam a volt munkahelyi orvosától az én családorvosomhoz. Egy perc alatt diagnosztizálta betegségét. Szakorvosi bizonyításként elküldte őt néhány  vizsgálatra, amelyek igazolták a pajzsmirigy túlműködését.
Igen! Ő ránézett és már tudta is. Olyan légkör veszi körül a pácienseket, szinte megindul a gyógyulási folyamat. Kedves, nyugodt, mindent elmond, tanácsot ad, sőt figyeli betegei szűrővizsgálatait, mikor esedékes. Soha nem találkoztam ilyen kedves orvossal. A két asszisztensnővel egyetemben olyan légkört alkotnak, nagyon sokan példát vehetnek erről a rendelőről!
Megérdemlik a díjat!

Köszönettel: Nagy Jánosné

tovább...
2012. november 09. 07:01

dr. Garas Györgyi Erzsébet / Szeged

Tisztelt Zsűri!

A Doktornő olyan háziorvos, aki nem csak gyógyszert ír fel, hanem tényleg kíváncsi arra is, hogy is van a beteg, és megoldja a felmerült egészségügyi problémákat a legjobb tudása és embersége szerint. Ezt a várakozás percei alatt bárki megerősítheti a váróban. Sokat beszélgetek, de én még nem találkoztam elégedetlen pácienssel. Mindenkire elegendő időt szentel, és nem arra törekszik, hogy minél hamarabb távozzon a beteg. Kedves, figyelmes, jó diagnoszta, ezért örülnék, ha „ Az év praxisa a Kárpát medencében” hazai díjazottjai közé ke-rülne.

Köszönettel: Takácsné Ács Gabriella  

tovább...
2012. november 30. 20:19

Dr. Gazdag Veronka / Tresnjavac/Szerbia

Kedves Zsűri!

Mi egy csendes összetartó délvideki faluban lakunk. A lakosság nagyon összetart, főleg, ha az egészségügyről van szó.. Olyan odaadóan es szakszerűen végzik a dolgukat, jobban mint egy túl támogatott egészségügyi központban.
.Édesapám 1994-ben autóbusz vezetés közben szívinfarktust kapott Leállt a szíve 3 alkalommal addig meg a zentai kórházba be nem értek. .Gizella nővérnek es Veronka doktornőnek köszönhettük az életét. 2012 májusában édesapám lebetegedett. Szó nélkül küldték ellenőrzésre minden specialistához. A veséjén találtak jó és rosszindulatú daganatot. Elküldték műtétre Szabadkára. Ott derül ki, hogy áttétes csontrákja van. A doktornő és Teszlity Gizella nővér nov. 25- ig minden nap jöttek ellenőrizni a beteget, és sokat vigasztaltak. Hiszen ők tudták, és mi a gyerekei is, hogy milyen a betegség lefolyása. Mi megtartottuk magunkban ezt a diagnózist. Senkinek se árultuk el. Reménykedtünk. Az utolsó harmadik héten rájöttünk a valóságra. Ők pedig jártak délelőtt- délután a beteghez,,hogy megkönnyítsék azt a borzalmas fájdalmat, amit már a fájdalomcsillapítóknak sem sikerült.
Ilyen betegség a környéken még nem volt. Hoztak ismeretlen gyógyszert, ismeretlen kezelési módszereket, és az önzetlen segítséget. Csodálkozva néztük Édesapám hozzáállását a betegséghez , es az ő hozzáértésüket. Szó szoros értelmében már hiányzott neki a nővér jelenléte. Tudta, hogy este-6 - kor jön látogatni és a tapaszt ragassza fel neki. Akkor mindig többet evett es ivott mikor a nővér mellette volt.
Nagyon jó érzés volt, mert ,mert tudtuk, ha feladja akkor vége. Mindennel próbálkozott,a beteg kedvébe járt. Együtt kávéztak és beszélgettek a szobában, szóval Édesapám tökéletesen megbízott benne. Édesapám november 25-ig élt.
Nem is mertük gondolni, hogy ilyen elavult műszerekkel felszerelt rendelőben ilyen szaktudással és emberséggel rendelkező egészségügyiek dolgoznak A berendezéseik elavultak,vagy működésképtelenek. Felújításra pénz sose jutott a falusi egészségházakba. Köszönöm, hogy Édesapám életét ilyen hozzáállással és szaktudással meghosszabbították., és hogy csillapították a fájdalmait. Hogy ilyesmi létezik, el sem tudtuk képzelni addig, amíg bele nem kerültünk ebbe a helyzetbe.
A doktornő és a nővér megérdemli az elismerést! 

Cerna Robert
Szerbia   

tovább...
2012. október 09. 20:17

Dr. Gombás Katalin / Szentendre

Tisztelt zsűri!

Nagyon jó diagnoszta, nagyon jó szakember. 2010-ben Dr. Gombás Katalin háziorvosunk az életemet mentette meg, mert idejében észlelte nálam a vastagbéldaganat tüneteit. Azonnal elküldött további vizsgálatokra, így még idejében elejét tudták venni a rosszindulatú daganat kifejlődésének.  Dr. Gombás Katalin folyamatosan és nagyon lelkiismeretesen felügyeli egész családunk egészségi állapotát, mindig bizalommal fordulhatunk hozzá szükség esetén. Figyel ránk, türelmesen meghallgat, és meg is gyógyít. Remélem ez elegendő arra, hogy egész családom nevében jelölhessem az "év praxisa a Kárpát medencében" címre.

Köszönettel:
Gocz Jolán
Szentendre

tovább...
2012. november 22. 14:24

Dr. Honfi Mária / Pécs

Semmi különös, hatalmas esemény nem történt, de mégis nagyon szeretem a házi orvosomat, akihez jó barátság is fűz! Ha problémám van, mindig megértő, azonnal lényegre törően meg tudjuk beszélni. Bármikor megkereshetem személyes gondjaimmal, ami néha betegség formájában is jelentkezik!

Ha nem panaszkodom, akkor is észre veszi,, hogy baj van , és rögtön ellenőriz!! Mivel szakmabeli vagyok, már nyugdíjasként --mindig odafigyel a saját észrevételeimre. Mindenkivel nagyon kedves, de kellő szigorúsággal lép fel, ha a betegek nem tartják be az utasításokat--a saját érdekükben!!
Ugyanez elmondható az asszisztensére is--ugyanolyan kedves, segítőkész ember!!
Ezért szeretem a házorvosomat. Ha 1x nagyobb bajom lesz, biztosan segítségemre lesz és ez megnyugtató!

Köszönöm ,hogy Ő van nekem, mert Őt választottam!

Megérdemli a díjat!
Szilády Valéria

tovább...
2012. augusztus 24. 12:55

Dr. Horváth Imre / Gyula

Tisztelt Zsúri!

A háziorvosomnak viszonylag fiatal kora ellenére nagyon sok “betege” van. Szeretik az emberek, mert mindenkihez kedves, türelmes, munkájában alapos, körültekintő. Ezt hallom vissza az idősektől is, akik ezért különösen kedvelik és más körzetekből is szívesen jelentkeznek, jelentkeznének át hozzá, amennyiben még a teherbírása ezt engedi.
Már reggel 6-tól úton van, a délelőtti rendelése előtt felkeresi az arra rászoruló betegeit. E mellett arra is van ideje, hogy kollégáival együtt a helyi TV-ben tájékoztató, felvilágosító műsorokat tartsanak.
Minden nap van délelőtti és délutáni rendelése is. A rendelő új építésű, korszerű. Különösen a fiatalabb korosztály számára előnyös, hogy telefonon lehet időpontot kérni, így a nem sürgős eseteknél minimálisra csökkenthető a várakozási idő. Szükség esetén egy elkészült lelet e-mail-ben történő átküldésével zárható a már elindított vizsgálat. Ezeknek természetesen a fiatalabb korosztály örül, így mindenki igénye szerint fordulhat hozzá.
Munkáját egy adminisztrációs kolléganő és egy nővér segíti. Ők is hasonlóan viszonyulnak a betegekhez, türelemmel kezelik az olykor nem egészen türelmes pácienseket is. Mivel ismerik a betegeket, sok hasznos tanáccsal segítenek és hatáskörüknek megfelelően el is intéznek dolgokat, könnyítve az orvosi munkát.

Javaslom az Év praxisa díjra.
Torma Gyöngyi

tovább...
2012. október 18. 16:05

Dr. Izsák Seres Emese / Zetelaka - Hargita megye

Tisztelt Zsűri!

Nagyon kedves úgy Emese doktornő, mint az asszisztense,Klárika. Bármikor hívhatóak, segítőkészek mindketten. A rendelő szép, rendezett, gyerekbarát. A hangulat mindig kedves, meleg. Nekem nagyon sokat számított, amíg a kisfiam  kisebb volt és talán gyakrabban volt beteg, mint általában a gyerekek, hogy bármikor ,lehetett- hétvége, reggel délben vagy este- mindig lehetett őket hívni. Emese és Klárika elérhetőek, megértőek és segítőkészek voltak.
A kisfiam is nagyon szereti őket, soha nem okozott gondot, ha orvoshoz kellett vinnem.
Őszinte szívvel javaslom őket az Év praxisa díjra.

Hálás köszönet érte:
Sebők Erika

tovább...
2012. október 18. 16:48

Dr. Izsák Seres Emese / Zetelaka - Hargita megye

Tisztelt zsűri!

A mi családi orvosunk, egy kedves, aranyos, mindig jó kedélyű doktor néni. . Segitőkész,alaposan megvizsgál,nemcsak az adott panaszomat vizsgálja meg, hanem  általános vizsgálatokat, szűréseket is kér, mert tudja, hogy alapjába véve én nem egy rendszeres orvos látogató vagyok,csak ha tényleg nagyon muszáj, akkor megyek hozzá,de akkor minden vizsgálatot elvégez, amit periodikusan kellett volna, ha mentem volna.
A családom viszont elég gyakran jár hozzá, a feleségem és gyerekem,és mindig elégedetten térnek haza,a kezelései eredményesek, hatékonyak, rendelője szép,ápolt,gyerekbarát,kisfiam boldogan megy hozzá és ez egy szülőnek nagyon fontos. Szépen tud bánni a gyerekekkel, nem félnek, hisztiznek a gyerekek a váróban.
Az asszisztense, Klárika is  egy aranyos hölgy,mindenkihez van egy jó szava,mosolya,ami napjainkban nagy dolognak számit,pedig ha belegondolunk nem kerül semmibe, de milyen jó érzés, hogy így bánnak velünk.

Hálás köszönet odaadó munkájukért!
Tisztelettel: SL

tovább...
 

Kérjük, ne próbáljon szavazni!

A piros keresztet már nem találja portálunkon, a szavazás ugyanis december 30-án éjfélkor véget ért.
Köszönjük, hogy szavazatával voksolt kedvenc háziorvosára és munkatársaira.
A végleges eredmény- hogy ki nyeri meg „Az év praxisa a Kárpát medencében „pályázatot - az önök szavazatai alapján alakul ki.
Eredményhirdetés januárban! 

Támogatók

77 Elektronika Kft

Pharme Nord

www.springmed.hu

Quintess

Partnerek

www.otvenentul.hu

Weborvos szerkesztősége