Beérkezett ajánlások

Megtekintehti a beérkezett ajánlásokat, ezekalapján választotta ki a szűri a 10 jelölt praxist az év praxisa 2011 díjra.

Itt az Önök által beküldött történeteket, jelöléseket olvashatják. A történetet beküldő személy hozzájárulását elfogadottnak tekintjük a pályázaton történő részvétellel. Csak azokat a történeteket tárjuk a nyilvánosság elé, amelyek közléséhez a bennük szereplő orvos és nővér hozzájárult. Írásaik a címűk alapján ABC- rendben kerülnek fel honlapunkra és így is találhatják meg őket.

2012. június 18. 13:24

Dr. Csáki Mária / Székelyudvarhely

Tisztelt zsűri!

Én már régen választottam családorvosomnak Dr. Csáki Máriát Székelyudvarhelyen. Örülök, mert a rendelője nagyon jól megközelíthető helyen van. A régi időben is itt voltak orvosi rendelők. Most is több családorvossal rendel együtt egy épületben. De ami bizonyíthatja, hogy miért érdemli meg ezt a díjat, annyiban lehetne megfogalmazni, hogy nagyon sok embernek ó a kedves családorvosa, Alapos, segítőkész, megbíznak az emberek benne. Nagyon figyelmes, amikor a beteg bemegy a rendelőbe. Az asszisztensei is kedvesek. A papírmunkában is odaállnak es kitöltik a nyomtatványokat, beteglapokat. Sok beteg szokott várakozni az ő rendelője előtt. Más orvosnál nincs ennyi beteg.
Es hogy mégis miért választom ennek ellenére is, mert hiszem, hogy valóban érdekli a beteg állapota, javulása. Nem csupán munkának, hanem hivatásnak tekinti az orvosi szakmát. Alaposan elbeszélget a betegeivel. Elmagyarázza az egyszerű embereknek is a betegségük, gyógyulásuk menetet, es hogy megértsek , mit kell tenniük ahhoz hogy egészségesebbek legyenek. Nagyon jól ismeri betegei családját is es ennek a tudatában lehet, jobban oda tud figyelni a betegeire es tanácsot is tud adni nem csak orvosi kérdésekben, hanem az életmód változtatáshoz is.
A rendelőn kívül is mindig kedves, sokat mosolyog. Az embereknek ez is nagyon fontos , egy bíztatás lehet a gyógyuláshoz is, ha egy pozitív kisugárzású háziorvosuk van , aki lelkileg is fel tudja őket tölteni. Adjon a jó Isten neki jó egészséget, hogy még sokáig sikeresen tudja végezni felelősségteljes teendőt!

Tisztelettel,
Bodrogi Katalin

tovább...
2012. október 19. 17:36

Dr. Csáki Mária / Székelyudvarhely

A doktornő közvetlen , minden esetben bizalommal lehet hozzá fordulni. Még nem történt, hogy elutasított volna Egy haldokló szomszédasszonyomhoz kértem, annak ellenére, hogy nem az Ő praxisához tartozott. Megvizsgálta a beteget, aki ezek után  megnyugodott, mivel kedves, közvetlen lénye , bizalmat keltett a gyógyíthatatlan betegben. Ezért is és mindenért csak hálás tudok lenni NEKI. Ha valaki, ő megérdemli a díjat!

Köszönettel:
Zenglitzky András és Gizella

tovább...
2012. november 29. 08:21

Dr. Csáki Mária / Székelyudvarhely

Jó napot kívánok!

Nagyon sokat gondolkodtam azon, hogy ismét írjak e...tavalyi ajánlásom bejött, kedvenc háziorvosom is győztes lett :) nagyon örültem. Láttam rajtuk, ők is örültek az elismerésnek. Szükség is van rá, a nagy hétköznapi hajsza,a megbecsülés hiánya az állam részéről és a sok beteg ember türelmetlensége valahogy kell hogy kárpótolva legyen. Nem állhatom meg,hogy ne írjak idén is. Kedvenc rendelőmben ebben az évben is jókedv,segítőkészség uralkodik,noha munkájuk van bőven. A csapat nagyon szeretetre méltó, odafigyelnek mindenre és mindenkire,nem sietősen,hanem türelmesen végighallgatják a betegeket,akik néha nemcsak betegségükről mesélnek. Jó érzés,hogy nem "letudni" akarnak, hanem segíteni! Áldja meg a Jóisten munkájukat és tartsa meg együtt ezt a jó csapatot!

Tisztelettel,
Bálint Erika 

tovább...
2012. október 09. 17:52

Dr. Csendes Lajos / Tamási

Tisztelt zsűri!

A doktor Úr minden esetben mosolygósan, vidáman fogad. Még akkor is, ha már elmúlt 12 óra, pedig délelőtt addig rendel. A betegséggel illetve a gyógyszerekkel kapcsolatosan minden esetben tájékoztatja a betegeket. Az nem fordulhat elő, hogy ne magyarázna a betegségünkről, és a gyógyszerekről. Az eddigiekben nagyon meg vagyok elégedve a doktor Úrral és örülök,, hogy Ő a háziorvosom. Nem tudok hosszú történeteket írni, nem vagyok író. De röviden is szeretném elmondani, hogy szeretik a betegei, és , hogy mindenkinek ilyen rendes háziorvost kívánok.
Javaslom a díjra.

Tisztelettel:
Propszt László

tovább...
2012. október 20. 21:37

Dr. Csiki Árpád / Budapest

Tisztelt zsűri!

Dr. Csiki Árpád belgyógyász-kardiológus háziorvos szakorvost és praxisát szeretném jelölni "Az év praxisa a Kárpát-medencében" díjra.

Dr. Csiki Árpád Erdélyben született. 1985-ben végezte el a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemet. 1985 és 1988 között Nagykárolyban, a kórház belgyógyászatán kezdte el orvosi pályafutását. 1988 óta Magyarországon él, de azóta is rendszeresen hazatér szülőföldjére, hogy ruhákkal, élelmiszerrel támogassa az erdélyi rászorulókat. 1988-ban Szolnokon, 1988-tól 1996-ig Veszprémben gyógyított a kórházak belgyógyászati és kardiológiai osztályain. 1996 januárjától Újpesten végzi példaértékű orvosi hivatását a Deák utcai háziorvosi rendelőben.
2003 óta Kozojáné Máthé Ildikó asszisztens segíti munkáját. Az  ő praxisuk nagyon népszerű kerületünkben. Mindketten kiemelkedő szakmai tudással és hivatástudattal, mély emberséggel, megértéssel, szeretettel látják el a betegeke Mindketten mindig mindent megtesznek a gyógyulni vágyókért, s rendkívül jó munkakapcsolat van közöttük. Ezért a rendelőben mindig nyugodt, szeretetteljes légkör veszi körül a betegeket, minden panasz és kérés megoldásra talál. Csiki doktornak rengeteg betege van, sokan más kerületbe, településre költözve is visszajárnak Hozzá.

Sok-sok betege mellett férjem, két idősebb gyermekem és jómagam is Neki köszönhetjük egészségünket, gyógyulásunkat. Amikor 2004-ben előző, felejthetetlen háziorvosunk hivatása teljesítése közben, egy betegénél életét vesztette, nem hittük, hogy még egyszer olyan remek orvosunk lehet, mint Ő volt. Nagy szerencsénkre mégis így történt. A környéken lakó ismerőseink mindannyian Dr. Csiki Árpádot ajánlották, s annyi jót hallottunk a doktor úrról, olyan szeretettel beszéltek Róla a betegei, hogy felkerestük Őt, s megkértük, legyen a háziorvosunk.
Csiki doktor úr nagyon kedvesen fogadott és vállalt minket. Örömmel tudtuk meg, hogy doktor úr kardiológus szakorvos is. Férjem ugyanis két esztendővel korábban komoly szívműtéten esett át, így fontos volt, hogy kezelése továbbra is a legjobb kezekben maradjon. Kedvessége,alapossága, megbízhatósága és kiemelkedő szaktudása miatt hamar szívünkbe zártuk doktor urat. Igazi családorvos Ő, aki határtalan hivatástudattal és segíteni akarással foglalkozik minden betegével, mindent tud róluk, ami az egészségi állapotukkal vagy orvosi kezelésükkel kapcsolatos. Megértően , türelmesen hallgatja panaszaikat. Vizsgálatai alaposak, az egész emberre, szervezetre kiterjedőek. Nemcsak az adott panaszra, tünetre figyel, páciensei testének, lelkének minden összefüggését látni akarja.
Hatalmas tapasztalata, gyakorlata miatt mindig pontosan tudja,mi a probléma, milyen orvosságra, kezelésre van szükség. Ha szakorvoshoz irányít,az általa gyanított diagnózis mindig beigazolódik. Minden szakterületen az általa legjobbnak tartott szakorvoshoz utalja be betegeit. Mindig visszajelzést vár a tovább küldött betegektől. Varázslatos tudása akkor is megdöbbentett, mikor más betegség kezelésekor végigmért és csontritkulás, gerincferdülés gyanújával a reumatológiára beutalt. A vizsgálatok sajnos maximálisan Őt igazolták. Mintha átlátott volna rajtam! Szívbeteg férjem miatt is nyugodt vagyok,mert tudom, hogy Csiki doktor lelkiismeretesen vigyáz rá, figyeli a leleteit, s a legapróbb jelét is észreveszi a bajnak. Férjem fokozottan ki van téve a betegségek szövődményeinek, ezért doktor úr azonnal szól, ha megelőzésre, oltásra van lehetőség.
.Dr. Csiki Árpád a betegeiért mindent megtesz. Szenvedélyesen szereti hivatását,a gyógyítást, az embereket. Mérhetetlen jósággal, emberséggel, türelemmel és empátiával foglalkozik betegeivel. Számára csak akkor ér véget a rendelés, ha nincs több Rá váró beteg. Orvosi tudása mindig naprakész. Rendszeresen jár kardiológiai és más orvosi továbbképzésekre, konferenciákra, hogy betegeinek minden területen a legjobbat tudja nyújtani. Dr. Csiki Árpád nagyszerű orvos és nagyszerű ember.
Kozojáné Máthé ildikó is nagyszerű ember és nagyszerű nővérke. Mosolygós, kedves, segítőkész, név szerint ismer minden beteget és pontosan tudja problémáikat, panaszaikat .Megértő , türelmes,szorgalmas, lelkiismeretes. Erős hivatástudat, emberszeretet, pontosság, türelem, alaposság, nagy munkabírás jellemzi. Szakmai tudása kiváló. Nagyon felkészült, mindig naprakész az egészségügyben sűrűn történő változásokkal, tudnivalókkal kapcsolatban. A rengeteg adminisztráció, telefon, injekció mellett is mindig van egy-két megnyugtató, kedves szava, mosolya a betegekhez.
Dr. Csiki Árpád  praxisa nagyon méltó a kitüntetésre, hiszen Csiki doktor úr és Ildikó is nap mint nap kitüntetik betegeiket gondoskodásukkal, szeretetükkel.

Köszönettel: Thekleszné Deák Rita

tovább...
2012. szeptember 23. 20:54

Dr. Diós Erzsébet / Budapest

Tisztelt "Az év praxisa a Kárpát-medencében" Szervezői!

Most van igazán összehasonlítási alapom, háziorvosom odaadó gondozási tevékenységéről, az orvos-beteg kapcsolat jelentőségéről. Az év folyamán egy magán idősotthon lakója voltam 80 évesen, ahol a háziorvos 1 hónapig meg sem vizsgált, nem érdekelte 5 féle krónikus betegségem, szakorvosi kötelező kontrollokra nem adott beutalókat, gyógyszereimet - 18 féle! - listám alapján receptre írta a jogosultság ellenőrzése nélkül, a cukorbeteg és vesebeteg diétás étkezésem biztosítását sem ellenőrizte!!!
Az intézményből hazatérve előző háziorvosom Diós Erzsébet és asszisztense Etelka szeretettel ismét gondjaikba fogadtak. Korábban átsegítettek egy szívműtét - bypass, - megpróbáltatásain, emberi módon rávezettek a szükséges dialízis kezelések életfontosságára. Évek óta rendszeresen figyelemmel kísérik betegségeim alakulását és mindenben a segítségemre vannak a jó közérzet megtartásában! Nagy gondot fordítanak gyógyszerelésem összhangjára a rendszeres szakorvosi kontrollvizsgálatok és laborvizsgálatok eredményeivel párhuzamosan, mivel többféle betegségem sokfajta gyógyszert igényelnek, s nem mindegy azok egymásra hatása sem jó közérzetem megtartása érdekében!
Figyelemmel kísérik a rendszeres influenza védőoltás beadását, az utóbbi időben a sok gyógyszerváltozást, - közgyógyellátási lista változásai és a gyógyszertári kötelező olcsóbb gyógyszerekre való átállások okán, - a háziorvosom rendszeresen megvizsgál, vérnyomást mér, mellkasi vizsgálatot végez, ellenőrzi a lábödémám alakulását, a vércukor-szintem helyzetét és az általános állapotfelmérést követően elégedetten nyugtázza megfelelő közérzetemet. Magas szintű szakmai hozzáértésével párosul emberszeretete, minden tekintetben, - a magánéleti kérdésekben is! - empatikus! Nagyon fontos jellemzők egy orvos-beteg kiváló kapcsolat kialakításában, megtartásában.
Nagyon tiszteletteljes köszönettel adózom a háziorvosomnak mindazért a kedvességéért, amellyel így kezel, gondoz, ha kell gyógyít, és szeretném ha még sokáig egészségben tudna velem foglalkozni, ápolni jó orvos-beteg kapcsolatunkat!!!

Ajánlom a Tiszteletteljes Zsűri figyelmébe a fentiekben foglaltakat!
Tisztelettel: Wéber Ferenc.

tovább...
2012. szeptember 24. 16:03

Dr. Diós Erzsébet / Budapest

Nagyon örülök, hogy ismét kifejthetem véleményem a doktornő és asszisztensei  munkájával kapcsolatban. Immáron 5és1/2 éve járunk férjemmel hozzá. Csak ismétlésekbe tudok bocsátkozni, lelkiismeretes , alapos munkavégzésével kapcsolatban. Találkozásaink alkalmával nem marad el a vizsgálata/vérnyomásmérés, sztetoszkópos hallgatás, lábödéma ellenőrzése. Gyógyszerszedés megbeszélése, gyógyszer rendszeres felírása, vérvetel/időszakos/ állandó kontroll az egészségi állapotról. A nyáron történt eseményről pár szóban. Július és augusztus hónapokban  Sopronban egy nyugdíjas apartman házban laktunk. Elköltözésünk váratlanul érte a doktornőt, de ismerve családi helyzetünket, elfogadta döntésünket, könnyezve elbúcsúztunk. Az egészségi kartonunkkal, amiben benne volt az Ő munkája, minden jót kívánva utunkra bocsátott. A soproni Nyugdíjas házban  átadtuk az állapotunkról szóló összes vizsgálati anyagot., az intézmény un. "háziorvosának".Felvételi státust nem készített különösen annak ismeretében, hogy a férjem végstádiumú veseelégtelenségben szenved,/dializálják/ súlyos cukorbeteg, Bypass műtéten esett át 2éve, s még sorolhatnám. Gyógyszert nem, vagy tévesen írt fel arrogáns magatartással viseltetett velünk szemben, amit mi bepanaszoltunk a Kistérségi ANTSZ-nél vizsgálat folyt ellene. Hanyag, nyegle, semmitmondó viselkedése is hozzájárult ahhoz, hogy 2 hónap után visszaköltöztünk Budapestre. Természetesen az írásban több honlapon csalogató fizetett szolgáltatásból szinte SEMMI nem valósult meg . Amikor aug31.-én visszaköltöztünk, felkerestük a doktornőt, s az Ő gondozásába tartozunk ismét. A találkozáskor végigcsordult a könny arcunkon, biztosak lehetünk abban, hogy itt jó kezekben vagyunk ismét. Az asszisztensnők is kedvesek voltak mindég, így most is, további segítségükről biztosítottak.Ha nem lennénk ilyen empatikus emberekkel kapcsolatban, valószínű nehezebben tudtuk volna feldolgozni a nyári csalódásunkat. Köszönjük a munkájukat,.Szakmai tudásuk legjavát adják, emberségből kitűnően vizsgáznak nap-mint nap. Remélem, megnyerik az év praxisa díjat!

Üdvözlettel: Wéber Ferencné

tovább...
2012. október 30. 19:40

Dr. Drávai István / Sopron

Tisztelt zsűri!

Mindkét gyermekem háziorvosa volt. Azóta megnőttünk. 
Lányomnál is nagyon hamar diagnosztizálta a vakbélgyulladást, de neki ezen kívül csak egy-két influenzája volt.
Fiamat, Andrást, nyolcadikos korában műtötték mellkasával - egy lemezt helyeztek be.  A hirtelen növés miatt tölcsérmell alakult ki. Szombathelyen sok komplikáció (majdnem elvesztettük) után, egy év múlva úgy nézett ki, helyre jön, mikor hirtelen probléma lépett fel. Mellkasából dőlt a genny. Felhívtam Szombathelyt, hogy vinném azonnal, de közölték, hogy nem tudnak fogadni. Felhívtam Drávai doktor urat a mobilján, s elirányított a Budapesti Bókay utcai Gyermek Klinikára. Telefonos egyeztetés után  azonnal a rendelőbe mentem, ahol már várt a kész orvosi beutaló. Gyermekemet a gyermeksebészeten egy hét alatt rendbe hozták. Azóta a fiam egészséges, idén az asztrofizikai-csillagászati vetélkedőn egy nemzetközi versenyen képviselte hazánkat. Kitűnő érettségi eredményével elkezdte a szegedi egyetem fizika szakát. 
Dr. Drávai Istvánnak köszönhetem, hogy akkor a fiam (199cm 48 kg) Dr. Kálmán Attila kezébe került Bp-en, aki akkor teljesen visszaadta gyermekem egészségét. Igazából mindketten megérdemelnék a díjat.

Tisztelettel: Bókon Sándorné  

tovább...
2012. november 19. 13:05

Dr. Egyenes-Pörsök Henrik / Dunaszerdahely

Tisztelt Zsűri!

Dr. Egyenes- Pörsök Henrik doktor úr fiatal orvos, a Csallóköz szívében, Dunaszerdahelyen rendel, de a szabad orvosválasztási lehetőségnek köszönhetően Pozsonyból, messzebbről is vannak páciensei. A doktor úr és a két nővérke, akik a munkáját segítik előzékenyek, kedvesek. Engem leginkább az tölt el teljes bizalommal irántuk, hogy gyönyörű magyar nyelven folyik a beszélgetés a rendelőben. A feliratok is mind kétnyelvűek, ami nagyon ritka ma Szlovákiában!
A doktor úr is, a nővérkék is választékosan, hibátlanul használják a magyar szakkifejezéseket.
Az emberi test működése nagyon bonyolult, de itt soha nem tapasztalom azt, hogy feltételeznék, úgysem ért hozzá a beteg. Időt, fáradtságot nem kímélve megbeszélik a beteggel, milyen az állapota, mi okozza és főleg, mi javíthat az állapotán. A doktor úr a gyógyszerek kiválasztásánál ezer szempontot vesz figyelembe, ezt meg is osztja a betegekkel, a nővérkék pedig az étrendre, életmódra adnak javaslatokat.
A doktor úr az egyik legjobb felvidéki magyar szakember, endokrinológus és belgyógyász, aki népbetegséget gyógyít, hiszen Csallóközben nagyon sokan szenvednek pajzsmirigy-működésük elégtelensége miatt, ezért nagyon sok a beteg.
Amikor én először mentem el a rendelőjébe, inkább csak elővigyázatosságból, azt gondoltam, rendben talál majd mindent. Biztosan látta rajtam a megdöbbenést, amikor bejelentette, hogy naponta reggel gyógyszert kell bevennem. Még soha nem volt rá szükségem, utálom a kemikáliákat, mondtam! Megnyugtatott, a gyógyszer, amit kapok, természetes anyagokból áll, nem kell aggódnom. Engem ez nyugtatott meg leginkább. Igaz, még máig is gyakran felejtem el a gyógyszert - ami nem vegyszer! - bevenni, de ez az én rendetlenségemnek köszönhető.
Kérem, díjazzák a doktor úr anyanyelvéhez való ragaszkodását, aminél csak a betegek hozzá való ragaszkodása nagyobb és erősebb kötelék!

Köszönettel: Pogány Erzsébet

tovább...
2012. augusztus 17. 08:22

Dr. Eörsi Dániel / Budapest

Tisztelt Zsűri!

A közelben kerestem orvost. Egy ismerős ajánlotta fiatal rokonát, Eörsi doktort. Elmentem, tetszett, hogy fiatal, és az is , hogy lelkes. Aztán egyre többet beszélgettünk. Azóta olvasom a blogját, az írásait a szaklapokban - egy becsületes, gondolkodó, sebezhető embert látok magam előtt. Olyat , aki törődik a betegeivel, és saját magát is folyamatosan fejleszti. Megtiszteltetés, hogy ismerhetem, sokat tanulok tőle akkor is, ha nem találkozunk. Szakmai tudása, emberi kvalitásai, empátiája alapján ajánlom a bíráló bizottság tagjainak figyelmébe, és javaslom, hogy nyerje el „ Az év praxisa a Kárpát medencében” díjat-

Köszönettel: Ragó Anett

tovább...
 

Kérjük, ne próbáljon szavazni!

A piros keresztet már nem találja portálunkon, a szavazás ugyanis december 30-án éjfélkor véget ért.
Köszönjük, hogy szavazatával voksolt kedvenc háziorvosára és munkatársaira.
A végleges eredmény- hogy ki nyeri meg „Az év praxisa a Kárpát medencében „pályázatot - az önök szavazatai alapján alakul ki.
Eredményhirdetés januárban! 

Támogatók

77 Elektronika Kft

Pharme Nord

www.springmed.hu

Quintess

Partnerek

www.otvenentul.hu

Weborvos szerkesztősége