Beérkezett ajánlások

Megtekintehti a beérkezett ajánlásokat, ezekalapján választotta ki a szűri a 10 jelölt praxist az év praxisa 2011 díjra.

Itt az Önök által beküldött történeteket, jelöléseket olvashatják. A történetet beküldő személy hozzájárulását elfogadottnak tekintjük a pályázaton történő részvétellel. Csak azokat a történeteket tárjuk a nyilvánosság elé, amelyek közléséhez a bennük szereplő orvos és nővér hozzájárult. Írásaik a címűk alapján ABC- rendben kerülnek fel honlapunkra és így is találhatják meg őket.

2012. november 20. 21:40

Kalmár Mária főnővér / Zenta

Tisztelt Zsűri!

Kalmár Mária Délvidéken a zentai kórházban főnővér a nőgyógyászaton. Többször is meggyőződhettem arról, hogy segítőkész. Különösen is jól esett segítsége , amikor nagy bajban voltam, hiszen egy időben három helyen kellett volna helytállnom.
Nővérem egyik ujját altatással műtötték a zentai kórházban. Műtét előtt megbeszéltük, hogy telefonon értesít , mikor mehetek érte. Egyikünk sem fogta fel, hogy milyen állapotban lesz műtét után. Hiába vártam hívását. Nekem egy időben kellett volna a magatehetetlen édesanyánkkal foglalkoznom, nővéremet helyettesíteni a munkahelyén és elmenni érte a kórházba. Mária főnővér munkaidejének lejárta előtt jutott eszembe. Felhívtam és bár már haza készült és otthon várta a kis fia és a sok teendő, mégis készségesen felkutatta nővéremet, aki ebben az időben még csak ébredezett az altatásból. Felöltöztette, kerekes székbe ültette, és kitolta az autójáig. Hazahozta és kerekes székben betolta a lakásba.

Gondolom, rajtunk kívül több embernek is segített munkája során. Köszönet érte!

Vreckó Márta

tovább...
2012. május 01. 16:29

Reprodukciós Központ (PTE AOK Szülészeti Klinika)

Tisztelt Zsűri!

A mi történetünk nem a szorosan vett alapellátásban történt, azonban szeretném, ha ezt figyelmen kívül hagynák, mert úgy érzem, minden Nőnek alap ellátásként kellene, hogy lehetősége legyen arra, hogy gyermeket hozzon a világra. Ez sajnos még mindig nem így van a valóságban. Nagyon nagy felelőssége van ebben a megfelelő időben a megfelelő helyre irányító háziorvosoknak. Az alábbi történet a PTE AOK Szülészeti Klinikájának egy külön kis szegletében történt, a Reprodukciós Központ kis csapatának jóvoltából (a központban két orvos, két biológus, és három asszisztencia dolgozik). Nagyon sok hasonló, szép és megható történet közül választhattam volna, azonban Marcellé a kedvencem. Édesanyja nagyon sok megpróbáltatás után ölelhette magához a fiúcskát, értem ez alatt azt is, hogy előző gyermekét el kellett temetnie, aki szintén a segítségünkkel látta meg a napvilágot. A terhesség alatt is végig a családdal voltunk, szinte az egész csapat „viselte ezt a terhességet”. A történet számomra a szeretet hihetetlen erejéről szól. A mi központunk egy kis családias egység, körülbelül 400 IVF ciklust végzünk évente, azonban teljes OEP finanszírozás mellett, amely a leendő szülőknek nagy segítség a magánintézetekhez képest.
Bízom benne, hogy az édesanya által elmondott történet tetszeni fog, amennyiben nem felelünk meg a kritériumoknak, akkor is örülök, hogy megoszthattam ezt Önökkel.

Tisztelettel: Gödöny Krisztina
(biológus, „szőke hölgy”)

Marcell története
Sziasztok, Marcell vagyok :), íme fogantatásom és születésem rövid története: 2008. januárjában kerültem a -180 fokos fagyasztóba és nagyon reménykedtem, hogy nem kell sokáig abban a hidegben várakoznom…
2009-ben egy gyönyörű áprilisi napon végre eljött az én időm és egy nagyon kedves szőke hölgy kivett a fagyasztóból és egy csövön keresztül egy csodálatosan meleg, bársonyosan puha helyre kerültem. Gyorsan befészkeltem magam a pihe-puha ágyikómba, majd gyors fejlődésbe kezdtem. Teltek-múltak a hetek, az anyukámmal rengeteg csokit, somlói galuskát etettem. Növögettem, már a pocakban is nagyon eleven és huncut voltam, rengeteget mocorogtam és annál is többet csuklottam, ezzel szüleimnek sok mókás percet okozva. Eltelt a forró nyár, az ősz is, közeledett a Karácsony. Nekem január elején kellett volna a világra jönnöm, de mivel huncut voltam, máshogy döntöttem. A Karácsonyt már a nagyvilágban szerettem volna ünnepelni a drága családommal, ezért az apucikám születésnapjának éjszakáján eléggé megkínoztam az anyukámat, rengeteget fájt a pocija így december 23-án reggel fel is hívta a doktor bácsit és bevonultunk a klinikára. Mint már említettem huncut voltam, nem akarózott nekem menetirányba fordulnom, hanem szépen keresztben, harántfekvéses voltam. A doktor bácsi megállapította, hogy ma lesz a nagy nap és ma meg fogom látni a nagyvilágot. 2009. december 23-án 12.57. perckor 3130 gr. 49 cm. makk egészségesen megszülettem. Megvizsgáltak, felöltöztettek, megmutattak az én édes anyukámnak is, majd az a drága szőke néni megmutatott az apucikámnak és a nagymamikámnak. Három nap múlva már otthon a karácsonyfa alatt pózoltam apukám fényképezőgépe előtt. :)
Már nagyfiú vagyok, elmúltam egy éves, 11,5 kg. vagyok, 10 fogacskám van, ügyesen jövök-megyek, sokat csintalankodok-huncutkodok. Szeretnék egy kis hugicát vagy öcsikét, vagy mindkettőt. :)
A családommal együtt végtelenül hálás vagyok a doktor bácsinak, a két tüneményes biológus néninek, a doktor bácsinak, aki végig a 9 hónap alatt nagyon vigyázott az anyukámra és rám is, az altatós doktor néninek és bácsinak, a műtős fiuknak és az összes kedves nővérkének. KÖSZÖNÖM SZÉPEN NEKIK, HOGY EZT LEDIKTÁLHATTAM!
Anyukám is szeretne néhány mondatot írni, átadom Neki a szót:
sok évnyi várakozás után jutottunk a Klinikára Lombik kezelésre. Kudarcok, rengeteg sírás, reménykedés után történt meg velünk is a csoda. Long protokollos Gonal F kezelést kaptam, 6 petesejtet sikerült leszívni, ebből 5 sejtecske termékenyült meg, kettő szép embrió került lefagyasztásra 2008. januárjában, a többit Marcell már elmesélte… Nem megy mindig minden simán, nem vagyunk egyformák, a türelem és a hit elengedhetetlen része a kezelésnek. NEM SZABAD FELADNI!!! Hessegesd el a negatív gondolatokat, a szorongást, mikor a visszaültetésre jössz, úgy gyere, hogy a gyerekért jössz. Ha eljutottál a Klinikára, a legjobb helyen vagy! Az a szakértelem, emberség, figyelem, amit itt kaphatsz, mindenen átsegít. Bízz az orvosodban, a biológusokban, hihetetlenül profik és mindent meg fognak tenni a sikerért! Soha egy percig sem éreztem magam kellemetlenül sem vizsgálatokon, sem a műtőben meztelenül, mindenki nagyon figyelmes és kedves volt, sosem éreztem azt, hogy futószalagon várakozó alany vagyok. Ha a Klinika lombik programján vagy, Te is meg fogod tapasztalni. Sok sikert és kitartást kívánok kedves jövendőbeli Anyuka! :)

Pécs, 2012. április 26.  

tovább...
előző1...5678910111213következő
 

Kérjük, ne próbáljon szavazni!

A piros keresztet már nem találja portálunkon, a szavazás ugyanis december 30-án éjfélkor véget ért.
Köszönjük, hogy szavazatával voksolt kedvenc háziorvosára és munkatársaira.
A végleges eredmény- hogy ki nyeri meg „Az év praxisa a Kárpát medencében „pályázatot - az önök szavazatai alapján alakul ki.
Eredményhirdetés januárban! 

Támogatók

77 Elektronika Kft

Pharme Nord

www.springmed.hu

Quintess

Partnerek

www.otvenentul.hu

Weborvos szerkesztősége