Beérkezett ajánlások

Megtekintehti a beérkezett ajánlásokat, ezekalapján választotta ki a szűri a 10 jelölt praxist az év praxisa 2011 díjra.

Itt az Önök által beküldött történeteket, jelöléseket olvashatják. A történetet beküldő személy hozzájárulását elfogadottnak tekintjük a pályázaton történő részvétellel. Csak azokat a történeteket tárjuk a nyilvánosság elé, amelyek közléséhez a bennük szereplő orvos és nővér hozzájárult. Írásaik a címűk alapján ABC- rendben kerülnek fel honlapunkra és így is találhatják meg őket.

2012. október 26. 10:44

Dr. Ádám Ágnes / Budapest

Tisztelt Zsűri!

Egyedül nevelem kisfiam, sokat és lelkesen dolgozom, de a szellemi, lelki felfrissülés hiányában az egészségemmel sem törődtem. Többszörös visszaeső influenzásként az immunrendszerem jelezte a bajt. Azok az orvosok, akik megvizsgáltak, és akiknél jártam nem igazán figyeltek rám. Egyikőjüknél sem merült fel a testi-szellemi kimerülés lehetősége nálam. Egyedül Dr. Ádám Ágnes doktornő volt az, aki elgondolkodtatott és felhívta a figyelmem, hogy veszélyes életmódot folytatok. Nem csak felhívta a figyelmemet, de abban is segített, hogy mi mindenben és hogyan tegyek másképpen. Tanácsára változtattam, azóta az életem jó irányba halad. Javaslom a díjra!

Üdvözlettel:
Barta Klára  

tovább...
2012. június 18. 06:52

Dr. Arros Melinda / Székelyudvarhely

Tisztelt Zsűri!

Fiatal felnőttként kerültem kapcsolatba a doktornővel, aki immár 10 éve a családorvosom. Bármikor fordultam hozzá, szeretettel, türelemmel, megértéssel kezelt, segített. Amióta megszületett a kislányom, fokozott tisztelettel vagyok a doktornő iránt, hiszen gyermekemmel is hasonló szeretettel, figyelemmel bánik.  A váróban ülve számtalanszor kísértem figyelemmel, mennyi türelemmel van az idősek, nyugdíjasok iránt. Pedagógus lévén tudom, milyen érzés naponta több tíz emberrel kapcsolatba kerülni, dolgozni, ezért fokozottan tisztelem türelméért.  Úgy gondolom, Arros Melinda mindenképp érdemes a jelölésre. Munkájához ezúton is sok sikert kívánok, és javaslom az Év praxisa díjra.

Köszönettel:
Bodurian Ágota

tovább...
2012. szeptember 23. 14:07

Dr. Arros Melinda / Székelyudvarhely

Szeretnék javaslatot tenni Székelyudvarhely egyik legismertebb és legaranyosabb családorvosára, Dr. Arros Melindára.. A doktornő számomra nem csupán azért kedves, mert szakmájában nap, mint nap helyt áll, hanem azért is, mert minden alkalommal emberségéről és törődéséről tesz tanúvallomást. Talán a legnyomósabb érv, mellyel mindenkinél közkedveltebb számomra, hogy nem csak saját nyilvántartott betegei számíthatnak szaktudására és támogatására, hanem minden egyes városlakó bizalommal fordulhat hozzá egészségügyi problémával, mindenkit egyenrangúan kezel. A doktornő különleges figyelmet fordít az újszülött gyerekekre, velük együtt a fiatalok folyamatos fejlődésére, a középkorosztály egészségének megőrzésére, és nem utolsó sorban az idősebbek fizikai és szellemi folyamataira. Szerény személyem, úgy kerültem Vele kapcsolatba, mint kisgyerek, aki mindig mosolygó arccal várta a találkozást a „Doktor nénivel” (ami az esetek többségében fordítva van). Akkor azt hittem én vagyok az egyetlen gyerek, akit ennyire szeret és akiről mindent tud. Később, már felnőttként, ugyanazt a figyelmet és törődést tapasztalhattam részéről, mint naiv kisgyerekként! Nemrég elveszítettük nagymamám, megelőzhetetlen betegség következtében, mely eset csak megerősítette bennem a Doktornő iránti mély tiszteletet. Dr. Arros Melinda a nagymama hosszas betegsége alatt mindvégig támogatta és figyelemmel követte egészségügyi állapotát. Ekkor tudatosult bennem, hogy a nagyszámú betegállomány ellenére is, a „Doktor nénink” életünk minden egyes szakaszában mellettünk van, és úgy tudásával, mint lelkiismeretességével odafigyel mindannyiunkra. Ezúton is köszönjük Neki!

Jenei Tünde

tovább...
2012. október 15. 19:12

Dr. Arros Melinda / Székelyudvarhely

„ tudásomat a betegségek megelőzésére, a betegek testi-lelki javára, betegségük gyógyítására fordítom. A hozzám fordulók bizalmával, kiszolgáltatott helyzetével visszaélni nem fogok, titkaikat fel nem fedem. Egyenlő figyelemmel és gondossággal gyógyítok minden embert. Tudásomat és gyakorlati ismereteimet állandó képzéssel magas szinten tartom, de ismereteim és képességeim korlátait is tudomásul veszem”
orvosi eskü

Az esküt azért idéztem, mert Dr. Arros Melinda családorvosom, mióta csak ismerem, ezt tartja szem előtt, így kezel, gyógyít, él.

Szinte gyerekkorom óta ismerem a doktornőt. Miután nyugdíjba ment a gyerekorvosom, a szüleim a saját családorvosukat gondolták a legmegfelelőbbnek számomra is, és jól döntöttek.
Egy családorvos akkor tudja hivatását leghatékonyabban végezni, legpontosabb diagnózist felállítani, helyes kezelést megválasztani és hatékonyan gyógyítani, ha az egész családot ismeri, kezeli, és nyomon követi az évek alatt.
Az én családorvosomnak sikerült olyan kapcsolatot kialakítani pacienseivel, és következésképpen velem, aminek az alapja a kölcsönös bizalom, megbecsülés. A közös értékek és a betegség- egészségfelfogás terén minél nagyobb az egyetértés, annál nagyobb lesz a két fél által átadott információk mennyisége és minősége, ami közvetlenül befolyásolhatja a diagnózis felállítását, a betegség kezelését és a beteg ismereteit saját állapotáról.
Mindezek fényében írhatom, hogy a családorvosom profizmusának, lélekjelenlétének, és a korábban felsorolt erényeinek köszönhetem az életem.
Egy nap a tanítási óráim után nagyon rossz állapotban érkeztem haza. Édesapám felhívta telefonon a doktornőt, elsorolta a tüneteket, és ő azonnal fogadott. A férjem bevitt a rendelőbe, megvizsgált a doktornő és azonnal tudta, hogy a nőgyógyászatra kell utalnia. Telefonon leegyeztette a szolgálatos főorvossal és mire bevittek, már elő volt készítve minden a beavatkozásra. Egy hét kórházi és még két hét otthoni lábadozás alatt is figyelemmel követték egészségi állapotom, és nem csak a családorvosom, hanem a két talpraesett, odaadó és szakmailag maximálisan felkészült asszisztensnője is. Ők végezték a doktornő irányítása alatt a kezeléseket, kötözéseket. Mikor visszamentem ellenőrzésre mindent rendben találtak, de igazán akkor szembesültem azzal, hogy órák kérdése volt, az élet-halál esélye.
A doktornő részéről a megfelelő szakmai hozzáállás, részemről pedig a korábban jól megalapozott bizalom és együttműködés eredményeként van alkalmam írni ezeket a sorokat és köszönetet mondani mindenért.

Tisztelettel
Nagy Enikő

tovább...
2012. november 12. 17:49

Dr. Bálint András / Budapest

Tisztelt Döntő Bizottság!

Nehéz helyzetben vagyok, hiszen olyan emberről írok most, akinek csak a nevét tudom. Meg a rendelési idejét. Miért csak ennyit tudok Róla? Ahogy így gondolkodom, rádöbbenek, egy olyan emberről akarok írni, akihez akkor szaladtam, ha baj volt. Megkérdezhetném magamtól, hogy miért mindig csak akkor? Nem tudok rá választ adni. Hisz végig "velem volt" életem legfontosabb eseményeiben, pld. a lányom születésekor. Mikor bevittem hozzá megmutatni a lányomat, még arra sem emlékszem, megkérdeztem-e tőle, hogy van? Pedig ha belegondolok: A legkiválóbb (orvos) ember, akivel valaha is találkoztam. Nem "csak a betegséget" kezeli, hanem olyan mélyreható eszközökkel gyógyít, mely a beteg lelkét is jótékonyan masszírozza, dédelgeti. S hogy ki ő?

Dr. Bálint András – háziorvos
Mindig ember tud maradni minden körülmények között. Bármivel fordulhatok hozzá, ő mindig foglalkozik velem, és segít. Néha olyan eszközöket ad a kezembe, melyekre én nem is gondolok, és minden esetben működik a dolog. Az életet tanítja meg értékelni, élni, élvezni - miközben fáradhatatlanul gyógyít. Legutóbb majdnem a depresszió szélén álltam, mikor felkerestem. Étel nem maradt meg bennem, ideges, feszült voltam - ennek oka az volt, hogy elvesztettem a munkámat. Ez akkor a "világvégét jelentette számomra, mivel 10 hónapos kislányomat egyedül nevelem. A Doktor Úr egyszerűen megmutatta, mi az, ami az ember tovább viszi. Nem halat adott, horgászni tanított meg. 
"és Ön hogy van, kedves Dr. Bálint András doktor úr?"
 
Üdvözlettel: Stankóczi Krisztina 

tovább...
2012. november 27. 17:15

dr. Balogh Márta / Pécs

Tisztelt zsűri!

Hat unoka nagymamája vagyok és Dr. Balogh Márta páciense. A hat unokát azért írom, hogy főállású nagymama lévén hála Istennek kevés az időm a betegségeimmel foglalkozni. De  sajnos  az emberi test  is, mint akár egy öreg autó, idővel elévül, romlik az amortizációja. Így akarva-akaratlanul karbantartás miatt látogatom Balogh Márta doktornőt. Nagyon nagy tudású, alapos, emberséges, körültekintő, mindenre kiterjed a figyelme. Láz nélküli köhögésemet nem vette félvállról, elküldött röntgenre, és kiderült, hogy atipusos tüdőgyulladásom volt. Így hála a gyors beavatkozásnak sikerült megúsznom különösebb komplikáció nélkül.  Nagyon jó, hogy a mai rohanó világban még vannak ilyen emberséges orvosok, mint Dr. Balogh Márta!

A DOKTORNŐNEK mindent köszönünk és  kívánunk nagyon jó egészséget, hogy még hosszű éveken keresztül segítse a rászorulókat és kedves mosolyával  beragyogja a rendelőt  és jókedvre derítsen mindannyiunkat !

Kalinszky Ilona  

tovább...
2012. november 29. 11:55

dr. Balogh Márta / Pécs

Köszönetemet szeretném kifejezni Balogh Márta Pécs 3. kerületi drága Doktornőnek, mivel gyors szakmailag hozzáértő és emberséges beavatkozásának hála Férjem meggyógyult. De jöjjön az „életmentő sztori”.
Kárpátaljai utazásból tértünk haza, amikor is már az úton nagyon elesett és lázas volt Férjem. Mire hazaértünk bőven túl voltunk a rendelési időn, de hála Istennek doktornőnket bármikor hívhatjuk, így most is ezt tettük. Jött is a doktornő, aki tüzetesen megvizsgálta férjemet, s azonnal intézkedett, mentővel a pécsi Fertőző osztályra szállíttatta, ahol beigazolódott a doktornő sejtése. Férjem egyike volt a H1N1 –es fertőzötteknek. Itt szeretnék a Fertőző Osztály dolgozónak is köszönetet mondani, kiemelve a Fertőző Osztály főnővérét Malinás nővérkét, aki nagy segítségünkre volt Férjem nehéz napjainak elviselésében. Ha nincs gyors és hozzáértő döntés a Családorvosunk részéről, ki tudja mi lett volna a „sztorink” vége! Köszönet a Magyar egészségügy hős katonáinak, s elsősorban Balogh Márta doktornőnek!!

Milbauer Mária Pécs 3. kerületi lakós 

tovább...
2012. november 29. 14:14

dr. Balogh Márta / Pécs

Tisztelt Bíráló Bizottság!

dr Balogh Márta Családorvosomat javaslom az év praxisa díjra!
Hogy miért? Lelkiismeretes, kedves mosolyával minket  betegeket mindig megvigasztal, segít szorongásunk leküzdésében, a rendelés végén is mikor fáradt, mindenkihez van egy- egy kedves, vigasztaló szava! De jöjjön a sztori! Igaz, itt kell megjegyezzem, egy Családorvost nem kirívó sztori által értékelném, véleményem , hogy minden napja sok-sok  sztori összessége. S ha ezeket pozitívan teljesíti jutalmat érdemel! Nos, Balogh Márta egy ilyen szakember!Egyik szakrendelésen férjemnek Antibiotikum kúrát javasoltak , elfeledve a kísérő probiotikumot. Eredmény véres széklet! Iszonyat volt ezt tapasztalni, természetes rögtön a legrosszabbakra gondoltam!! Családorvosom intézkedésére sürgős kivizsgálás következett , melynek eredménye irritációs bél szindróma! Tehát megúsztuk a legrosszabbat, ha nem áll mellettünk vigasztaló házi orvosunk, nem tudom hogy sikerült volna átélnünk a diagnózisig eltelt időt!!

A rendelőben két ragyogó asszisztens is segíti a doktornő munkáját, Eszter és Marika, nekik is köszönet!

Ölbei Gabriella 

tovább...
2012. szeptember 23. 14:09

Dr. Béla Éva / Marosvásárhely

Alulírott Nagy Magdaléna Béla doktornőt javaslom az év praxisa díjra. Rólam csak annyit, lakok Marosvásárhelyen, mint nyugdíjas élem életemet, Sajnos elég sok betegséggel, (súlyos szív elégtelenség, magas vérnyomás, trombózis, cukor, betegség,) küszködök, hogy ne is soroljam mind fel. Úgy hogy elég gyakran, találkozom a családorvosommal Az orvosi rendelő , ahova tartozok, a November 7 negyedben van , egy három szobás lakosztályban működik,amely mindig szép, tiszta, kivilágított és hidegben is jól fűtött helyiség. A munka beosztás nagyon jó, minden heten 3-szor délelőtt es 2 szer délután - előtte és utána terep- van rendelés. A fogadás előrejegyzés szerint történik,így a sok beteg nem kell sokáig várjon a bejutásra. Én dr. Béla Éva doktornőhöz es Julia asszisztensnőhöz tartozom. Mindketten nagyon kedvesek, nagy szeretettel es sok türelemmel végzik feladataikat, ami egyáltalán nem mondható könnyűnek (gondolok itt a nagyon sok papír formaságra és a rengeteg változásra, na meg a sok betegre stb.)
A doktornőtől mindig megkapjuk a szükséges útmutatásokat, és a receptet a gyógyszerekre szükség esetén küldő lapot , szakorvosokhoz, vagy laborvizsgálatra. Én személyesen nagyon meg vagyok elégedve a munkájukkal , kedvességükkel, odafigyelésükkel, amit nagy szeretettel, köszönök mindkettőjüknek.

Tisztelettel: Nagy Magdolna

tovább...
2012. május 28. 13:37

Dr. Bornes Klára / Budapest

Tisztelt Zsűri!

A történet régebbi keletű, 1999. december eleje volt. Édesapám akkor már hat hete tartózkodott  kórházban. A főorvos asszony elmondta, hogy valószínűleg a másnap reggelt már nem éri meg. Nem tudtam mit tegyek...Fizikailag és lelkileg is erőtlen voltam már attól, hogy naponként kellett megélném, látni a fizikai leépülését,  a munkából rohanva. Nem volt már szabadságom sem, lázasan azon törtem a fejem, mit tegyek. Elképzelhetetlen volt számomra, hogy elmenjek dolgozni, amikor tudom, hogy csak egy napja van hátra. És akkor döntöttem.... Csütörtök reggel volt és éppen rendelt a háziorvosom.
Elmondtam neki, hogy szeretném ezt a napot az Édesapámmal tölteni  és kértem a segítségét. Nem sokat kérdezett, látta, hogy milyen állapotban vagyok. Szelíden rám nézett és azt mondta, kiír betegállományba a mai és a holnapi napra. Köszönetet motyogva kimentem a rendelőből és mentem azonnal a kórházba. A főnővérnek elmondtam, hogy az Édesapám mellett szeretnék lenni, amíg el nem megy. …csak annyit tudott mondani elképedve, hogy ezt nagyon rossz ötletnek tartja. Kértem a főorvos asszonyt, hogy tegyen bennünket egy külön szobába, de erre sajnos nem volt lehetőség. 
Édesapám egy  8 ágyas kórteremben feküdt és azért ott, mert ez az orvosi szoba mellett volt közvetlenül. Ha kellett a gyors segítség nyújtás , hamar ide tudtak érni. Odaültem az ágy mellé és fogtam a kezét, közben beszéltem hozzá és énekeltem  neki. Részeket olvastam fel a Bibliából, előzőleg megkérdeztem egy doktornőt, aki haldoklókkal foglalkozott. A szeme félig nyitva volt, nem reagált már semmire, de szorította a kezem, úgy mint aki nem akarja elengedni soha.
Mindenki meg volt döbbenve, az orvosok és nővérek időnként benéztek, de én nem mozdultam, ott töltöttem az egész napot. A főorvos asszony megkérdezte, meddig akarok maradni, én határozottan azt mondtam, hogy este 8 óráig. Nem tudom, hogy csináltam végig a napot, alig mozdulva az ágya mellől. 8 órakor elköszöntem tőle, tudva, hogy nem találkozunk többet a földi életben és leoltottam a villanyt... Megkértem az ügyeletes nővért, hogy mosdassa majd le és az orvost, hogy reggel értesítsen.  Mikor kimentem a kapun, felnéztem az ablakokra, felgyulladt a villany. Másnap tudtam meg, hogy a főorvosnő bennmaradt odáig, hogy segítsen még Édesapámnak utolsó óráiban. 
Másnap reggel megkaptam az üzenetet, hogy meghalt és később bementem a holmijáért. A szobatársai elmondták, hogy tanúi voltak a halálának, éjjel 2 órakor felült és egy nagyot sóhajtva visszadőlt. 4 órát kellett volna csak mellette lennem még... Semmihez sem fogható az a fájdalmas élmény, amit akkor átéltem és soha nem élhettem volna át azt, hogy megtettem mindent, amit csak emberileg lehetett, ha a körzeti orvosom nem segít: tapintatosan és csendesen.
Sokat gondolok erre azóta is és arra is, hogy Édesapám még a haldoklásával is precedenst
teremtett: a főorvos asszony azt mondta, ezentúl megengedi minden hozzátartozónak, hogy  ott lehessen a haldokló hozzátartozója mellett.
Mondanom sem kell, hogy azóta is Bornes doktornő a háziorvosom,  Amikor kint várakozom a folyosón , hogy bekerülhessek hozzá, visszatérően egy panaszt hallok az ott ülőktől róla: túl sokáig van bent nála egy beteg, túl alapos. Persze mikor ők kerülnek be ezt jó néven veszik, de hát az emberek már ilyenek. Ha megkérdezik majd, lehet hogy nem is emlékszik majd erre az esetre, hiszen számára a segítségnyújtás természetes volt.

Tisztelettel:
Simonné Hajdú Hajnalka

tovább...
 

Kérjük, ne próbáljon szavazni!

A piros keresztet már nem találja portálunkon, a szavazás ugyanis december 30-án éjfélkor véget ért.
Köszönjük, hogy szavazatával voksolt kedvenc háziorvosára és munkatársaira.
A végleges eredmény- hogy ki nyeri meg „Az év praxisa a Kárpát medencében „pályázatot - az önök szavazatai alapján alakul ki.
Eredményhirdetés januárban! 

Támogatók

77 Elektronika Kft

Pharme Nord

www.springmed.hu

Quintess

Partnerek

www.otvenentul.hu

Weborvos szerkesztősége