Az Év Praxisa 2012 díj nyertesei

Örömmel értesítjük önöket, hogy „Az év praxisa a Kárpát medencében 2012” pályázat 2012. december 30-án lezárult. Olvashatják portálunkon a beküldött szívet melengető történeteket. A bírálóbizottság tagjai hosszas töprengés után választották ki a bőséges kínálatból a 10-10 legjobb történetet, illetve praxist. 2012. december 15-től kéthetes internetes szavazás után született meg a végeredmény, vagyis hogy kik állnak a toplista élén.

Tovább a beérkezett ajánlásokra

Nyertesek határon innen!

1.Dr. Mosolygó Gábor / Záhony

Idős betege tavaly is ajánlotta asszisztenseivel együtt, hangsúlyozva, hogy az ő korában már nem könnyű hosszú ajánlásokat írni interneten.
„Nemcsak a testünket, a lelkünket is gyógyítja, igazi pszichológus. Nagyon jól gyógyszerez, amit a kardiológusok is elismernek. Felkészült, türelmes, kedves. Profizmusára utal a rendelés megszervezése: sorszám, telefonos időpontkérés, nővérszámmal: beutaló, gyógyszer felírás, vérnyomásmérés stb. így nem kell órákat tölteni a rendelőben.” Minden esetben odafigyel betegei reakciójára, és gyógyszerváltásnál mindaddig visszarendeli kontrollra páciensét, amíg annak véleménye és az eredmény nem elfogadható. 

Ajánlások

2.Dr. Sahin Fawaz / Baktalórántháza

20 ajánlást kapott. Betegei éjjel-nappal, ügyeletben és azon kívül is számíthatnak rá, ha kell, pizsamában rohan a helyszínre. Az orvos-beteg bizalom körzetében töretlen, empátiája, megbízhatósága lelkiismeretessége legendás. Remek diagnoszta, számos téves diagnózist korrigált már. Egyik hasi fájdalmakra panaszkodó betegét azzal küldték el az ügyeletről, hogy túlette magát. Sahin doktor ezután epeút elzáródást állapított meg, azonnal mentőt hívott, a kórházban pedig megoperálták páciensét. Gerincsérvvel műtött betegét otthonában látogatta, megmentette inzulinos betege életét, újraélesztette infarktusos betegét, aki második születésnapját köszönheti neki., másik betege pedig, hogy nem kellett amputálni a lábát.

Ajánlások

3.Dr. Somogyi István / Eger

Végtelenül lelkiismeretes, nem sajnálja az időt, alaposan megvizsgál mindenkit és, csak utána állapítja meg a betegséget, írja fel a gyógyszert, vagy küldi tovább szakrendelésre pácienseit. Gondosan áttanulmányozza a kórházi- szakrendelői- vizsgálatok eredményét, tájékoztat a betegség lefolyásáról, kezelésének eredményéről, a rendelt gyógyszerek használatához pedig tanácsokat ad.„Nyolcvanéves elmúltam, így van néhány nyavalyám. Pont szilveszterkor lázasodtam be- elkapott az influenza- akkor is gondolkodás nélkül jött és injekciózott. Amikor felpuffadt a hasam, és nem tudtam vizeletet üríteni, azonnal kocsiba ült, és rögtön beutalt a kórházba sürgősséggel.. Nem szeretnék megfeledkezni az asszisztenséről, Gizikéről sem, aki egy tündér.”

Ajánlások

4.Dr. Kovács Erika / Zagyvaszántó

Az ajánló orvosa szakmai, és emberi nagyságát emeli ki. Gyermekénél agydaganatot diagnosztizált a szakorvos. Az MRI vizsgálatra 30 nap múlva került volna sor. Háziorvosuk aggodalmukat látva elmondta, hogy” Az édesapja MRI vizsgálatára már ő is régóta várt, de ha a kórház beleegyezik, ő felajánlja nekünk.” Azonnal mehettek vizsgálatra és kiderült, „hogy kislányunk arcürege telve folyadékkal, de nincs agydaganat. Az a Háziorvos, aki képes saját édesapja vizsgálatának átadására egy betege számára szerintünk minden orvosnak és állampolgárnak példaértékű lehet. Amikor falunkban leégett egy nehéz helyzetben lévő többgyermekes család háza, az egyiket elvitte magához több napra.”

Ajánlások

5.Dr. Márhoffer Ildikó / Budapest

23 páciense ajánlotta. Rendelőjében szigorú házirend uralkodik, ami kifejezetten tetszik pácienseinek. Különválasztja a krónikus és az akut betegeket, hogy ne fertőzhessék meg egymást. Szűréseket szervez, munkáját szakszerű, profi ellátásként minősítik. Annyira kedvelik, hogy idős internetet nem ismerő betege mástól kér segítséget, hogy ajánlhassa háziorvosát. Annyira ragaszkodnak hozzá, hogy aki a város másik végébe költözik, az is visszajár, eszébe sem jut, hogy orvost váltson „Gyönyörű környezet, vidám nővérkék, friss víz, antibakteriális légtisztító a váróban, legújabb technikák, gyógyszerek szórólapjai a recepciós pulton, mind a hagyományos gyógymód, mind a természetesség jegyében mindenki számára. A falitábla tele aktualitásokkal.”

Ajánlások

6.Dr. Balogh Márta / Pécs

3 ajánlást kapott. Egyik ajánlója életmentő sztorit közöl, amiben hangsúlyozza, hogy Balogh doktornő mindig betegei rendelkezésére áll. „Kárpátaljai utazásból tértünk haza, amikor is már az úton nagyon elesett és lázas volt a férjem. Mire hazaértünk bőven túl voltunk a rendelési időn, de hála Istennek doktornőnket bármikor hívhatjuk. Jött is, tüzetesen megvizsgálta férjemet, s azonnal intézkedett, mentővel a pécsi Fertőző osztályra szállíttatta, ahol beigazolódott a doktornő sejtése. Férjem egyike volt a H1N1 –es fertőzötteknek”
Azt mondják nagy tudású, alapos, emberséges, körültekintő, mindenre kiterjed a figyelme. Remek diagnoszta. Kiemelik a két ragyogó asszisztens: Eszter és Marika, munkáját is.

Ajánlások

7.Dr. Diós Erzsébet / Budapest

2 ajánló, egy idős házaspár két tagja. Ajánlói beköltöztek egy idős otthonba, ahol olyan trehány ellátásban részesültek, hogy visszaköltöztek saját otthonukba. Megható, ahogyan Diósi doktornő és az idős betegek elsírják magukat az újbóli találkozás alkalmával. Az idős betegek kiemelik, hogy odafigyel a különböző gyógyszerek kölcsönhatására, konzultál az olcsóbb gyógyszerekre történő átállításról, rendszeresen figyelmezteti őket az influenza védőoltásra, és rendszeresen vizsgálja, illetve laboratóriumba küldi őket. Közérzetük remek, mert orvosuk magas szintű szakmai hozzáértése empátiával, emberszeretettel párosul. ”Szakmai tudásuk legjavát adják, emberségből kitűnően vizsgáznak nap-mint nap.”

Ajánlások

8.Dr. Katona Judit / Kecskemét

Ultrahangos szűrővizsgálat során derült ki, hogy betegének veséjében daganat van. „Amikor befejezte a rendelést személyesen jött velem a megyei kórházba és ismét megvizsgáltatott egy kollégájával.” A doktornő a mérlegelés megkönnyítéséhez 3 sebész nevét és telefonszámát is megadta, hogy betege konzultálhasson velük döntése előtt. „ Kivették a jobb vesémet. Az utókezeléshez szükséges ellenőrző vizsgálatokra mindig felhívta a figyelmemet, az ultrahangos vizsgálatokat a mai napig is minden évben ő maga végzi el. Az egész családom orvosa, rendelője mindig zsúfolt, mert elismerik a tudását. Nagyon sok ilyen lelkiismeretes becsületes háziorvosra lenne szükség, és akkor még ez a szűk anyagi keretekkel gazdálkodó egészségügyi ellátás is elviselhetőbb lenne.”

Ajánlások

9.Dr. Martinkó István / Soltszentimre

Felkészültségéről és a naprakészségéről szuperlatívuszokban ír ajánlója. ” Az emberekkel való bánásmódját pedig nyugodtan oktathatnák bármelyik orvosi egyetemen, mint követendő példát. Nem véletlenül követtem, amikor a községünkből Kiskőrösre tette át a munkahelyét, mivel biztos voltam benne, hogy az esetleges utazási többlet időért és költségekért messzemenően kárpótol az a gondos ellátás, amit Kiskőrösön kapok. Költségtakarékosan gyógyít, azaz odafigyel betegei pénztárcájára. „Figyelmes gondoskodása még a nem a körzetéhez tartozó családtagokra is kiterjed, ami ebben a világban valóban unikumnak mondható.”

Ajánlások

10.Dr. Horváth Imre / Gyula

Mindenkihez kedves, türelmes, munkájában alapos, körültekintő. Más körzetekből sok idős jelentkezik át hozzá. Már reggel 6-tól úton van, hogy még a rendelés előtt felkeresse betegeit. Pácienseinek imponál, hogy a helyi TV-ben tájékoztató, felvilágosító műsorokban vesz részt Rendelője új építésű, korszerű. Különösen a fiatalabb korosztály számára előnyös, hogy telefonon lehet időpontot kérni, így a nem sürgős eseteknél minimálisra csökkenthető a várakozási idő. Szükség esetén egy elkészült lelet e-mail-ben történő átküldésével zárul a már elindított vizsgálat.. Munkáját egy adminisztrációs kolléganő és egy nővér segíti, hallatlan türelemmel, és hasznos tanácsokkal.

Ajánlások

Nyertesek határon túl!

1.Dr. Gazdag Veronika / Tresnjavac - Szerbia

A doktornő és Gizella nővér odaadóan es szakszerűen végzik a dolgukat. Rendelőjükben a berendezéseik elavultak,,vagy működésképtelenek., felújításra nincs pénz. De szaktudásuk és emberségük pótolja a korszerű műszereket. Az ajánló édesapjának megmentették az életét, háromszori szívleállás után élesztették újra, és vihették be a kórházba. Amikor a papa áttétes csontrákot kapott „ a doktornő és Teszlity Gizella nővér minden nap jöttek ellenőrizni, és sokat vigasztaltak. Csodálkozva néztük Édesapámat. Szó szoros értelmében már hiányzott neki a nővér jelenléte. Édesapám november 25-ig élt. Köszönöm, hogy életét ilyen hozzáállással és szaktudással meghosszabbították., és hogy csillapították a fájdalmait. „

Ajánlások

2.Dr. Arros Melinda / Székelyudvarhely - Erdély

3 ajánló Székelyudvarhely egyik legismertebb és legaranyosabb családorvosa, aki minden alkalommal emberségéről és törődéséről tesz tanúvallomást. Nemcsak saját nyilvántartott betegei számíthatnak szaktudására és támogatására, hanem minden egyes városlakó bizalommal fordulhat hozzá. Szépen és kedvesen beszél az idős nyugdíjasokkal. Az egyik történet írója felnőttként, ugyanazt a figyelmet és törődést tapasztalhatta, mint kisgyerekként, hiszen gyermekkorától Arros doktornő a háziorvosa. Másikuk gyors diagnózisáért, és az azonnali műtéti beavatkozásért, valamint az után követésért hálás.

Ajánlások

3.Dr. Izsák Seres Emese / Zetelaka - Erdély

A rendelőben kedves, meleg hangulat uralkodik. A doktornő jó kedélyű , aranyos teremtés, aki a vizsgálatokon túl, szűrésekre is elküldi pácienseit. „A családom elég gyakran jár hozzá, a feleségem és gyerekem mindig elégedetten térnek haza, a kezelései eredményesek, hatékonyak, rendelője szép,ápolt ,gyerekbarát,kisfiam boldogan megy hozzá és ez egy szülőnek nagyon fontos. Szépen tud bánni a gyerekekkel, nem félnek, hisztiznek a gyerekek a váróban. Az asszisztense, Klárika is  egy aranyos hölgy,mindenkihez van egy jó szava,mosolya,ami napjainkban nagy dolognak számit,pedig ha belegondolunk, nem kerül semmibe, de milyen jó érzés, hogy így bánnak velünk.”

Ajánlások

4.Dr. Tankó Zsigmond Klára / Gyimesfelsőlok - Erdély

Ajánlója a gyimesfelsőloki gimnázium igazgatóhelyettese. Kiemeli, hogy vészhelyzetben annyira odafigyel betegére, hogy saját kocsiján viszi be őket a sürgősségire Csíkszeredába „Az Árpádházi Szent Erzsébet Líceumban
nem működik iskolaorvosi rendelő, mégis a más településekről érkező diákok, akik nem szerepelnek a családorvosi listán bizalommal fordulhatnak orvosi segítségért az orvosnőhöz.
Segítségére van két asszisztensnője, Tankó Piroska és Ambrus Teréz asszisztensnők, akik áldozatos lélekkel segítik a doktornőt munkájában. Kettőjük közül az egyik, Tankó Piroska iskolánk növendéke volt egészen az érettségi vizsgáig. Mindezekért hálából szeretnénk, ha a doktornő ezért elnyerné az év praxisa jutalmat.” 

Ajánlások

5.Dr. Egyenes- Pörsök Henrik / Dunaszerdahely - Felvidék

A fiatal orvos és a nővérek előzékenyek és kedvesek, annyira, hogy még Pozsonyból is járnak hozzájuk betegek. Pácienseit mindenről tájékoztatja, még a gyógyszerek összetételéről, hatásmechanizmusáról is.
„ Engem leginkább az tölt el teljes bizalommal irántuk, hogy gyönyörű magyar nyelven folyik a beszélgetés a rendelőben. A feliratok is mind kétnyelvűek, ami nagyon ritka ma Szlovákiában!A doktor úr is, a nővérkék is választékosan, hibátlanul használják a magyar szakkifejezéseket .A doktor úr az egyik legjobb felvidéki magyar szakember, endokrinológus és belgyógyász, aki népbetegséget gyógyít, hiszen Csallóközben nagyon sokan szenvednek pajzsmirigy-működésük elégtelensége miatt, ezért nagyon sok a beteg.” 

Ajánlások

6.Dr. Montányi Muskinja Gabriella / Zenta - Vajdaság

Kedves, határozott és kiegyensúlyozott, betegeire figyel, döntéseiket tanácsaival megkönnyíti. Soha nem türelmetlen, ingerült, mindig mindenkihez van egy-két kedves szava. Sokszor étkezési ötleteket, tanácsokat ad. Mindenki szereti. Kedvessége a beteg gyermekek arcára is mosolyt csal. „Olyan szinten nyerte el a gyermekeim és az én bizalmamat, hogy máshoz nem szeretnénk elmenni. Ha orvosokról beszélünk, mindig az kérdezi az ÉN DOKTOR NÉNIM???, Amikor a nagyobb gyermekem tüdőgyulladást kapott, otthon is felhívott és érdeklődött az egészsége iránt. Köszönöm, hogy van és kívánom, hogy erőben, egészségben még sokáig tudjon dolgozni. Kérem, segítsenek megköszönni és megjutalmazni munkásságát.

Ajánlások

7.Dr. Safar Emese / Marosvásárhely - Erdély

Nagy  szakmai hozzáértéssel kezeli a betegeit, mindig kedves, nyugodt, kiegyensúlyozott es alapos. Sose kapkod, sose türelmetlen vagy ideges. Mindig lehet rá számítani, igazi orvos. „Négy  éves kislányommal a játszótéren voltunk. Hogy , hogy nem a hinta  ülőkéje jól homlokon találta a kislányomat, akinek a vér ellepte az arcát, es kétségbeesetten kezdett el visítani.  A vér láttán elvesztettem lélekjelenlétemet, lebénultam, tehetetlenné váltam . Szerencsére arra járt a háziorvosunk, aki azonnal segítségünkre sietett. Beültetett  az autójába és a sürgősségire száguldott velünk, miközben bíztatta , bátorította a kislányomat es vigasztalt engem, hogy nincs nagy baj.”

Ajánlások

8.Dr. Sántha Krisztina / Mezőcsávás - Erdély

Sántha doktornő nagy- nagy türelemmel és szeretettel kezeli betegeit, mindenkihez van egy-két kedves szava. A  mi doktornőnk nagy odaadással végzi teendőjét. Nagyon jó diagnoszta, de nem csoda, mert jó volt a mentora , aki nem más , mint az édesanyja . Náluk már családi hagyomány az orvosi hivatás. „  A férjem pár évvel ezelőtt hirtelen belázasodott késő este – megjegyzem, hogy 70 eves férfiről   van szó - a doktornőnk  hihetetlen gyorsasággal érkezett hozzánk,  tüdőgyulladást állapított meg, naponta jött hozzá, reggel es este  injekciós kezelésben   is részesítve őt. „

Ajánlások

9.Dr. Törzsök Tibor / Csíkszereda - Erdély

Ajánlója hangsúlyozza szakértelmét, azt, hogy mentőzik és számos olyan beavatkozást is el tud végezni, amihez más esetben szakorvos, például sebész szüksége. Betege ájulása után „Amikor kiderült, hogy csak egy stressz okozta, nagyon megnyugodtam .A doktor úr azóta, félévente behív vizsgálatra a rendelőbe , elküld laboratóriumba es szakorvosokhoz konzultációra. A feleségem is a doktor úr betege. Ahányszor beteg mindig házhoz jön a doktor úr. Amikor tályog lett a feleségem kezén, a rendelőben megnyitották, szakszerűen kezelték. Nem kellett sebészhez forduljunk.
Nagyon hálásak vagyunk a doktor úrnak es sok sikert kívánunk az év praxisa pályázat megnyerésében.”

Ajánlások

10.Dr. Fekete Albert / Dicsőszentmárton - Erdély

Tisztességes, öntudatos és nem utolsó sorban becsületes ember. Szakmailag jól felkészült , állandóan képzi magát ennek köszönhetően betegei mindig szakszerű és korszerű ellátásban részesülnek.” Különlegesen tisztelettudó, egy jóérzésű viszonyulást tapasztaltam részéről, bármikor fordulhatok hozzá minden problémával. Habár Dicsőszetmártonban tevékenykedik én, mint marosszentkirályi lakos zavarhatom lakásán. Sőt az is előfordult már többször, hogy a másik településen lévő otthonomba jött. Az egész család orvosa, ha valami betegségünk adódik, bizalommal fordulunk hozzá. Lelkiismeretessége, tudása, együttérzése példaértékű.

Ajánlások

 

Kérjük, ne próbáljon szavazni!

A piros keresztet már nem találja portálunkon, a szavazás ugyanis december 30-án éjfélkor véget ért.
Köszönjük, hogy szavazatával voksolt kedvenc háziorvosára és munkatársaira.
A végleges eredmény- hogy ki nyeri meg „Az év praxisa a Kárpát medencében „pályázatot - az önök szavazatai alapján alakul ki.
Eredményhirdetés januárban! 

Támogatók

77 Elektronika Kft

Pharme Nord

www.springmed.hu

Quintess

Partnerek

www.otvenentul.hu

Weborvos szerkesztősége